Donald Trump má ďalší vážny problém. Vo veci sa dnes dostavil na newyorskú prokuratúru

NETKY.SK • 10 August 2022, 18:46 • 2 min
Donald Trump má ďalší vážny problém. Vo veci sa dnes  dostavil na newyorskú prokuratúru

NEW YORK - Kým jeho priaznivci po včerajšej razii FBI stále protestujú pred jeho rezidenciou na Floride, americký exprezident sa nachádza v New Yorku.

slovakia

left justify in out

Tu dnes opustil svoje impérium Trump Tower, aby sa dostavil na výsluch newyorskej prokuratúry. Tam odmietol vypovedať s odvolaním sa na piaty dodatok Ústavy Spojených štátov. Vyšetrovanie proti republikánovi Trumpovi vedie newyorská generálna prokurátorka Letitia Jamesová z konkurenčnej Demokratickej strany. Do funkcie bola zvolená v ľudovom hlasovaní v roku 2018. 

 

Viac o razii FBI: Očakáva sa, že po razii v dome Donalda Trumpa dôjde k vydaniu zatykača. Ako to vidí exprezident?

 

img

 

Vyhlásenie Donalda Trumpa

 

Exprezident si nedával servítku pred ústa ani včera, ani dnes. K dnes prejednávanej veci uviedol: 
 

„Generálna prokurátorka Letitia Jamesová otvorene propagovala politiku „dostaň a znič Trumpa“. Tento politický útok na mňa, moju rodinu a moju skvelú spoločnosť je jej opovrhnutiahodným pokusom splniť tento cynický a veľmi skorumpovaný sľub. Ešte predtým, ako bola zvolená, alebo si prezrela jednu z miliónov strán dokumentov, ktoré sme ochotne neskôr odovzdali, vyhlásila: Teším sa, že budem každý deň chodiť do kancelárie generálneho prokurátora a žalovať ho. Vo volebnom sľube dokonca uistila svojich priaznivcov, že ma určite zažalujú."

 

img
Letitia Jamesová

 

Prokuratúra Trumpa podozrieva, že jeho firma umelo navyšovala hodnotu svojich nehnuteľností, keď žiadala o bankové pôžičky, a znižovala, keď mala platiť dane.

Trump a jeho najstaršie deti Donald junior a Ivanka mali vypovedať ešte v júli, avšak ich výsluch odložili pre úmrtie jeho niekdajšej manželky Ivany. Trumpovci obvinenia odmietajú a považujú ich za politicky motivované.

 

Z domova: Juraj Krúpa šokuje: „Podal som trestné oznámenie sám na seba." Čo s tým má Matovič?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona