Abramovičovo súkromné lietadlo pristálo v Moskve

NETKY.SK • 16 Marec 2022, 15:34 • 2 min
Abramovičovo súkromné lietadlo pristálo v Moskve

ISTANBUL/MOSKVA – Súkromné lietadlo ruského miliarda Romana Abramoviča pristálo v utorok na letisku v Moskve. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na údaje z leteckého portálu Flightradar24.

slovakia

left justify in out

Abramovič letel súkromným lietadlom do Moskvy z tureckého Istanbulu, vyplýva z údajov portálu Flightradar24. Zdroj oboznámený so situáciou podľa Reuters uviedol, že ruský miliardár do Ruska neprišiel s cieľom stretnúť sa s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Ambramovič tvrdí, že s Putinom nemá blízke vzťahy. Ide už o jeho druhú cestu medzi Istanbulom a Moskvou za uplynulé tri dni. V pondelok ho spozorovali na letisku v izraelskom Tel Avive, odkiaľ jeho lietadlo smerovalo do Istanbulu.

 

Abramovič, ktorý má izraelské aj portugalské občianstvo, bol v pondelok zaradený na sankčný zoznam Európskej únie. Už vo štvrtok ho na čiernu listinu pridala Británia. Ide o súčasť medzinárodného úsilia o izoláciu ruského prezidenta v súvislosti s ruskou inváziou na Ukrajinu. Ruský miliardár priletel do Moskvy v čase, keď EÚ svojimi sankciami zakázala do Ruska aj export luxusných komodít, ktorých cena presahuje 300 eur, analyzuje Reuters. Tento zákaz sa týka drahých kameňov, kaviáru, vína i oblečenia a jeho cieľom je ovplyvniť životný štýl ruskej elity, píše Reuters s odvolaním sa na predstaviteľa z prostredia EÚ.

 

img

 

Reuters pritom poukazuje aj na pohyb Abramovičovej jachty menom Solaris v hodnote 600 miliónov dolárov, ktorá sa v utorok ráno plavila pri pobreží Albánska, pričom pri statuse lode bolo uvedené, že „čaká na rozkazy“. Deň predtým jachtu spozorovali pri pobreží Turecka. Úrady európskych krajín pritom v posledných dňoch pristúpili ku konfiškovaniu jácht a majetku bohatých Rusov, ktorí sa ocitli na európskom sankčnom zozname. Ako nové sankcie ovplyvnia pohyb Abramovičovej jachty v európskych vodách, zatiaľ nie je jasné.

 

img

 

Možno vás zaujme: Dagmar Havlová podporila Ukrajinu ako pravá dáma!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies