Na brehu Liptovskej Mary sa 50 cimbalistov pokúsi o zápis do knihy rekordov

NETKY.SK • 1 Máj 2023, 09:30 • 2 min
Na brehu Liptovskej Mary sa 50 cimbalistov pokúsi o zápis do knihy rekordov

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - O zápis do Slovenskej knihy rekordov sa v pondelok na brehu Liptovskej Mary pokúsi 50 cimbalistov. Na cimbaloch rovnakej značky zahrajú pieseň Darmo ma mamičko. Informoval o tom Igor Svítok zo spoločnosti Slovenské rekordy.

slovakia

left justify in out

"Dňa 1. mája o 10.00 h uvidia zvedavé oči návštevníkov jedinečnú udalosť. V exteriéri areálu rezortu Maladinovo v Liptovskom Mikuláši sa cimbalisti pokúsia vytvoriť ustanovujúci slovenský rekord. Spoločne odohrajú pieseň Darmo ma mamičko," uviedol Svítok. Hudobníci budú podľa neho hrať na cimbaloch legendárnej značky Bohák.

 

Zakladateľ značky Lajos Bohák, rodák zo slovenskej obce Kvetná, si otvoril vlastnú cimbalovú dielňu v roku 1900. V roku 1953 bol Lajos Bohák nútený vstúpiť do Budapeštianskeho družstva výrobcov hudobných nástrojov a až do dôchodku pracoval ako vedúci cimbalovej dielne. Počas svojho života vyrobil viac ako 1000 cimbalov. "V roku 2013 na Liptove našla výroba cimbalov storočnej značky Bohák pokračovateľa v starej maďarskej tradícii. Ide o najobľúbenejšiu značku vyrábaných cimbalov vo svete," doplnil Svítok. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies