Mjanmarskú opozičnú líderku odsúdili za korupciu

NETKY.SK • 27 Apríl 2022, 06:45 • 2 min
Mjanmarskú opozičnú líderku odsúdili za korupciu

RANGÚN - Laureátka Nobelovej ceny za mier Aun Schan Su Ťij je vo väzbe, odkedy generáli mjanmarskej armády 1. februára 2021 zosadili jej civilnú vládu.

slovakia

left justify in out

Súd v Mjanmarsku odsúdil zosadenú líderku opozície na 5 rokov väzenia za korupciu. TASR túto informáciu prevzala od agentúry AFP, ktorá sa odvoláva na zdroj oboznámený so situáciou.

 

img

 

Mjanmarská vojenská vláda vzniesla voči Su Ťij viaceré obvinenia z korupcie a porušenia štátneho tajomstva. Prípad, za ktorý v stredu dostala trest 5 rokov odňatia slobody, sa týka prijímania úplatku vo forme zlatých prútov a 600 000 dolárov v hotovosti.

 

Su Ťij už vlani odsúdili na 6 rokov odňatia slobody, keď ju súd uznal vinnou v piatich bodoch obžaloby, vrátane nelegálneho dovozu a držby vysielačiek a z porušenia opatrení proti šíreniu koronavírusu.

 

img

 

Keďže za 10 z 11 obvinení, ktoré vzniesli voči Su Ťij, jej hrozí až 15-ročné väzenie, celkovo by ju mohli odsúdiť až na 160 rokov odňatia slobody. Su Ťij strávila v domácom väzení počas predošlej vojenskej vlády už viac ako 15 rokov. Na slobodu ju prepustili v roku 2020, no po poslednom prevrate došlo k jej opätovnému uväzneniu.

 

Prečítajte si tiež: Rusko zastavilo dodávky plynu do ďalšej krajiny. Je Slovensko pripravené?

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies