Ukrajinský prezident Zelenskyj prisľúbil hmatateľnú reakciu na útok na bytovku v Ľvove

NETKY.SK • 6 Júl 2023, 12:30 • 2 min
Ukrajinský prezident Zelenskyj prisľúbil hmatateľnú reakciu na útok na bytovku v Ľvove

KYJEV - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok prisľúbil "hmatateľnú odpoveď" na ruský raketový útok na obytný dom v meste Ľvov na západe krajiny. Zahynuli tam najmenej štyria ľudia a niekoľko ďalších utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

"Dôsledky nočného útoku ruských teroristov," napísal Zelenskyj na platforme Telegram k videu zničenej budovy. Na záberoch z dronu vidieť zničené tretie a štvrté poschodia bytovky.

 

"Nanešťastie, došlo k zraneniam a obetiam na životoch... Definitívne príde odpoveď nepriateľovi. Hmatateľná odpoveď," dodal ukrajinský prezident.

 

Počet obetí raketového útoku z noci na štvrtok na bytovku v Ľvove potvrdil ukrajinský minister vnútra Ihor Klymenko. Spresnil, že deväť ďalších útok zranil.


 

Starosta Ľvova Andrij Sadovyj dodal, že útok zničil zhruba 60 bytov a 50 vozidiel. Záchranné zložky prehľadávali trosky budovy v snahe nájsť uviaznutých preživších.

 

Sadovyj v príhovore obyvateľom uviedol, že to bol najrozsiahlejší útok na civilnú infraštruktúru Ľvova od začiatku ruskej invázie na Ukrajine.

 

Mesto na západe Ukrajiny vzdialené od miesta bojov sa stalo útočisko pre státisíce ukrajinských utečencov z oblastí na východe ukrajinského územia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Aktuality, TASR / Marek Nemček Foto: TASR / AP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies