Polster nenechal suchú nitku na Kollerovi

NETKY.SK • 7 Júl 2016, 11:08 • 2 min
Polster nenechal suchú nitku na Kollerovi

VIEDEŇ - Rakúsky futbalový internacionál Anton "Toni" Polster nenechal suchú nitku na švajčiarskom trénerovi reprezentácie Marcelovi Kollerovi, keď v denníku Österreich hodnotil nevydarené vystúpenie tímu na majstrovstvách Európy vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Mužstvo po parádnej kvalifikačnej jazde pasovali do pozície "čierneho koňa" záverečného turnaja, ale napokon ani nepostúpilo zo základnej skupiny, pričom zvyšná trojica Island, Maďarsko a Portugalsko sa z nej prebojovala do osemfinále.

"Nepovažujem za správne hodiť neúspech na hráčov," tvrdí 52-ročný strelecký rekordér v drese rakúskej reprezentácie (44 gólov). "Koller, ktorého pomaly oslavovali ako zázračné dieťa, pokazil šampionát nepochopiteľným rozostavením. Stále si neviem vysvetliť, čo ho viedlo k zmene systému v takom dôležitom zápase proti Islandu (3-4-1-2, pozn.). Nie je v poriadku obviňovať hráčov. Koller si ich sám vybral a zle rozostavil."

Polster videl v rakúskom vystúpení aj ďalšie vážne nedostatky. "Voľba základného tábora tímu v Provensálsku vzhľadom na komplikované cestovanie nebola ideálna. A termín pre sponzorov o polnoci po zápase s Portugalskom už vôbec nie. Hráči sa dostali do postelí o šiestej ráno, tri dni pred skupinovým finále proti Islandu," kritizuje bývalý kanonier Austrie Viedeň, Sevilly či 1. FC Kolín nad Rýnom.

Mizéria sa však podľa neho začala už v príprave, kde Koller nemal šťastnú ruku na výber súperov, resp. poradie zápasov. "Najprv sme mali hrať proti Holandsku (0:2) a až potom Malte (2:1). Vo víťaznej nálade sa na šampionát predsa cestuje ľahšie než po prehre," zakončil Toni Polster.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies