Poľský Senát schválil zriadenie skupiny v rámci Medziparlamentnej únie

NETKY.SK • 20 November 2015, 14:03 • 2 min
Poľský Senát schválil zriadenie skupiny v rámci Medziparlamentnej únie

VARŠAVA - Poľský Senát dnes jednomyseľne schválil vytvorenie Poľskej skupiny v rámci Medziparlamentnej únie (IPU), organizácie, ktorej cieľom je konsolidácia vzťahov medzi parlamentmi všetkých krajín sveta.

slovakia

left justify in out

Rezolúciu o zriadení skupiny v IPU musia schváliť obe komory poľského parlamentu na úvod ich nového funkčného obdobia. "Podporujúc zámery IPU, medziparlamentného fóra na posilnenie mieru, demokracie a spolupráce medzi národmi i zastupiteľskými inštitúciami, poľský senát oznamuje vôľu ustanoviť Poľskú skupinu v rámci IPU," uvádza sa v rezolúcii.


IPU bola založený v roku 1889. Poľsko do nej vstúpilo v roku 1922, svoje členstvo obnovilo v roku 1947, plnohodnotné získalo o rok neskôr. Poľskú skupinu IPU tvoria všetci poslanci poľského parlamentu. Členmi IPU sú parlamenty 163 suverénnych krajín sveta a desať regionálnych parlamentných zhromaždení, ktoré sú pridruženými členmi. IPU má štatút pozorovateľa v OSN a štatút konzultanta v Ekonomickej a sociálnej rade OSN.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies