Národná diaľničná spoločnosť pokračuje v príprave rýchlostného ťahu R4

NETKY.SK • 22 September 2023, 11:00 • 2 min
Národná diaľničná spoločnosť pokračuje v príprave rýchlostného ťahu R4

Zámerom je prepojiť Baltské, Čierne a Egejské more pozdĺž východnej hranice Európskej únie. Celkovo ide o 9 úsekov v súhrnnej dĺžke takmer 60 kilometrov.

slovakia

left justify in out

Národná diaľničná spoločnosť pokračuje v príprave rýchlostného ťahu R4 od Kapušian až po hranice s Poľskou republikou pri Hunkovciach.

 

Od augusta sapostupne vyhlasuje na jednotlivé úseky verejné súťaže na podrobnejšie stupne dokumentácie potrebnej k územnému rozhodnutiu. Už onedlho začneme aj výstavbu druhej etapy severného prešovského obchvatu s tunelom Okruhliak.

 

Celý ťah R4 naprieč Slovenskom je dôležitým koridorom európskeho významu Via Carpatia a je súčasťou TEN-T siete. Zámerom je prepojiť Baltské, Čierne a Egejské more pozdĺž východnej hranice Európskej únie. Celkovo ide o 9 úsekov v súhrnnej dĺžke takmer 60 kilometrov (po trase Kapušany – Lipníky – Kuková – Giraltovce – Radoma – Rakovčík – Svidník – Ladomirová – Hunkovce – štátna hranica s Poľskom).

 

Viac informácii nájdete TU.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
foto: asb.sk/VÁHOSTAV-SK, text: Eva Žgravčáková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies