Poľské ministerstvo dočasne pozastaví zdaňovanie kryptomien

NETKY.SK • 22 Máj 2018, 10:00 • 2 min
Poľské ministerstvo dočasne pozastaví zdaňovanie kryptomien

VARŠAVA – Poľské ministerstvo financií dočasne pozastaví výber daní z kryptomien. Ministerstvo tvrdí, že vykoná hĺbkovú analýzu v oblasti kryptomien s cieľom zlepšiť reguláciu a daňovú politiku v budúcnosti.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Začiatkom apríla ministerstvo financií vydalo vyhlásenie, že zdaňovanie transakcií s kryptomenami podliehajú dani z príjmov vo výške 18 a 32 percent. Okrem toho sa uplatňuje aj ďalšia 1% daň z dôvodu občianskeho práva, nakoľko ministerstvo financií považuje krypto transakcie ako prevod vlastníckych práv.

 

V reakcii na zverejnenie týchto nariadení o zdanení kryptomien bola vytvorená petícia Change.org, ktorú doteraz podpísalo viac ako 5.000 ľudí. Petícia vyzýva na uvoľnenie trhu s kryptomenami a na zrušenie všetkých daní súvisiacich s touto technológiou.

 

img

 

Najnovšie vyhlásenie ministerstva financií potvrdzuje, že súčasný systém zdanenia kryptomien môže spôsobiť povinnosť platiť daň vo výške často prekračujúcej výšku pôvodnej investície.

 

Poľský orgán pre finančný dohľad (KNF) minulý týždeň vyhlásil verejnú súťaž v hodnote približne 173.000 dolárov, v ktorej chce násjť spoločnosť schopnú vytvoriť kampaň v oblasti sociálnych médií o nebezpečenstvách súvisiacich s kryptomenami, pyramídovými systémami a forexovým obchodovaním.

 

img

 

Tomuto jasne deklarovanému postoju poľskej vlády predchádzala tajne financovaná kampaň Centrálnej banky Poľska proti kryptomenám, ktorá pozostávala z videa na sieti YouTube o mužovi, ktorý prišiel o všetky svoje peniaze pri obchodovaní s kryptomenami.

 

Poľská centrálna banka a KNF spolupracovali aj na vytvorení vzdelávacieho webu o rizikách kryptomien.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies