Andrej Danko: Slovensko a Bielorusko majú veľký potenciál pre spoluprácu

NETKY.SK • 4 Jún 2019, 16:44 • 2 min
Andrej Danko: Slovensko a Bielorusko majú veľký potenciál pre spoluprácu

BRATISLAVA - Slovensko a Bielorusko majú veľký potenciál pre spoluprácu. Uviedol to predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) po stretnutí s bieloruským prezidentom Alexandrom Lukašenkom.

slovakia

left justify in out

"Hovorili sme aj o možnosti kooperácie v oblasti vzdelávania, uznávania diplomov, o možnostiach ekonomickej spolupráce. Najviac sme sa venovali rizikám modernej digitálnej doby," zhrnul Danko. V súvislosti s digitálnym priestorom zdôrazňuje potrebu ochrany detí.

 

"Ako európsky štát si uvedomujeme riziká, ktoré vychádzajú z digitálneho priestoru, z facebooku, youtube. Aké je nebezpečné, keď tieto médiá ovplyvňujú politiku. Aké je nebezpečné, keď je obrovské množstvo politických strán," doplnil Danko.

 

 

Šéf parlamentu pozval bieloruskú delegáciu na oslavy 75. výročia Slovenského národného povstania. "Sme si blízke národy. Máme veľký potenciál v spolupráci," povedal.

 

Lukašenko na stretnutí uviedol, že podporuje silnú Európsku úniu, ktorú považuje za jedinečný priestor, kde môžu slovanské národy reálne presadiť svoje záujmy. Danko v tejto súvislosti poznamenal, že slovanské národy patria v Európe k tým menším, a preto by mali užšie spolupracovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies