Poľská vláda chce obmedziť zahraničné vlastníctvo médií

NETKY.SK • 4 August 2017, 18:49 • 2 min
Poľská vláda chce obmedziť zahraničné vlastníctvo médií

VARŠAVA - Poľská vláda pripravuje novelu zákona o médiách, ktorou chce výrazne obmedziť zahraničné vlastníctvo poľských médií.

slovakia

left justify in out

Novela, o ktorej prípravách a konkrétnej podobe ako prvý informoval denník Gazeta Wyborcza, by sa mala dostať na rokovanie poľského parlamentu hneď po skončení parlamentných prázdnin, teda v septembri.

 

VIDEO+FOTO Poľskom otriasajú masové demonštrácie, vláda pripravila súdnictvo o nezávislosť

Ak novela z dielne vládnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) prejde, zahraniční vlastníci budú môcť disponovať najviac 20-percentným podielom v akomkoľvek poľskom médiu. To by najviac ublížilo televízii TVN, ktorej väčšinovým vlastníkom je americká spoločnosť Scripps Networks Interactive. Jej spravodajský kanál TVN24 často veľmi ostro kritizuje predseda PiS Jaroslaw Kaczynski a vláda sa ho podľa zákulisných informácií mala v minulosti pokúšať aj odkúpiť a zastaviť tak jeho kritické vysielanie.

Kaczynski často o poľských médiách hovorí ako o zástupcoch záujmov svojich zahraničných vlastníkov a obviňuje ich, že útočia na všetko poľské.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies