VIDEO: Real Madrid sa po 2 rokoch dostal do štvrťfinále LM, Benzema strelil 70. gól

NETKY.SK • 17 Marec 2021, 09:43 • 2 min
VIDEO: Real Madrid sa po 2 rokoch dostal do štvrťfinále LM, Benzema strelil 70. gól

Real Madrid bol v osmičke najlepších 36-krát, druhý Bayern Mníchov tridsaťkrát.

slovakia

left justify in out

Real Madrid nepôsobil vo štvrťfinále Ligy majstrov dva roky za sebou. To sa však zmenilo. Najúspešnejší klub najprestížnejšej klubovej pohárovej súťaže sa po triumfe v Bergame (1:0) tešil aj v madridskej osemfinálovej odvete (3:1) a potvrdil, že je najčastejší účastník štvrťfinále LM, resp. jej predchodcu EPM v histórii.

 

Atalanta neprišla do Madridu robiť len sparingpartnera Realu. Jeden z najofenzívnejších tímov súčasnosti však dostal súpera nechtiac do výhody po polhodine hry chybou brankára Marca Sportiella Marco. Ten odkopol loptu nešťastne na miesto, kde číhal Luka Modrič. Skúsený chorvátsky stratég potiahol loptu, prihral lepšie postavenému Karimovi Benzemovi a francúzsky kanonier otvoril skóre. Bol to jubilejný 70. gól Benzemu v 126. zápase v Lige majstrov. 

 

 

Po hodine hry brazílsky kapitán Atalanty Rafael Toloi fauloval v šestnástke prenikajúceho   Vinícusa Júniora a holandský rozhodca ukázal na biely bod. Kapitán Realu Sergio Ramos z pokutového kopu zvýšil na 2:0 a bolo prakticky rozhodnuté. V tej chvíli musela dať Atalanta tri góly, ak chcela postúpiť.

 

Mohlo by ťa zajímať: Ronalda sa dotkla kritika, chce sa vrátiť do Realu Madrid

 

O tom, akí dôležití sú tridsiatnici Benzema a Ramos pre Real, svedčí fakt, že v prvom osemfinále pre zranenie nehrali a v odvete strelili dva góly. Ramos krátko po góle v 64. min šiel dolu z ihriska a Benzema s kapitánskou páskou mohol pridať svoj druhý gol. Hlavou však namieril najprv len do brankára hostí a potom do žrde. V poslednej desaťminútovke ešte Luis Muriel parádou z priameho kopu znížil na 1:2 a vzápätí Marco Asensio pečatil na 3:1 pre "Los Blancos".

 


"Fyzicky veľmi náročný zápas, ale od začiatku do konca sme hrali dobre. Za to patrí hráčom gratulácia. Potrebovali sme dobre brániť a zároveň hrať s loptou, čo vieme. Súper si okrem šance Zapatu vpredu veľa neutvoril," skonštatoval tréner Realu Madrid Zinedine Zidane. "Chceli sme postúpiť, ale zároveň zvíťaziť v tomto zápase. Myslím si, že sme mali hru pod kontrolou a mohli streliť aj viac gólov," zhodnotil kaúitán Sergio Ramos.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies