Polovicu zahraničných kriminálnikov v Rakúsku tvoria žiadatelia o azyl

NETKY.SK • 13 Január 2018, 07:00 • 2 min
Polovicu zahraničných kriminálnikov v Rakúsku tvoria žiadatelia o azyl

Rakúsky vicekancelár a vodca strany Slobody (FPÖ) Heinz-Christian Strache zverejnil nové čísla, ktoré ukazujú, že žiadatelia o azyl v roku 2016 tvorili 45,9 percenta všetkých kriminálnikov cudzieho pôvodu v Rakúsku.

slovakia

left justify in out

Strache to vyhlásil v stredu a povedal, že čísla pochádzajú z novej vládnej správy, ktorá skúmala bezpečnostnú situáciu v roku 2016, píše server Stredoevropan.cz. Minister vnútra Herbert Kickl, tiež člen FPÖ, povedal, že nová koaličná vláda na tieto čísla zareaguje sprísnením azylovej politiky, informuje Krone.

 

Kickl povedal, že počet podozrivých cudzieho pôvodu v kriminálnych prípadoch vzrástol v roku 2016 o 13 percent a že cudzinci sú podozriví zo spáchania 40 percent všetkých zločinov v Rakúsku.

 

Minister tiež podporil rýchlejšie procedúry deportácie pre žiadateľov o azyl, ktorým žiadosť neuznali a ospravdlnil nové smernice, ktoré by vláde dovolili skúmať mobilné telefóny migrantov, aby bola zistená krajina ich pôvodu a ich identita. Tiež povedal, že je za RTG testy azylantov, ktrorí tvrdia, že sú neplnoletí, aby sa zistilo, či hovoria pravdu.

 

Nová správa podľa Stracheho obsahuje aj pozitívne čísla, lebo v niektorých prípadoch, ako je napríklad vlámanie, počet zločinov klesol. Vo veci podozrivých z radov žiadateľov o azyl povedal: "Tí, ktorí k nám prichádzajú údajne hľadať ochranu, sú zároveň tí, pred ktorými musíme chrániť rakúsku populáciu."

 

V roku 2016 zverejnil bývalý minister vnútra Sobotka šokujúcu štatistiku, ktorá ukazovala, že počet sexuálnych útokov zo strany migrantov vzrástol o 133 percent.  V roku 2017 Sobotka predstavil správu, podľa ktorej až 90 percent žiadateľov o azyl končí na štátnej podpore.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies