Tatranská Lomnica ožije remeslom

NETKY.SK • 21 Júl 2023, 09:30 • 2 min
Tatranská Lomnica ožije remeslom

VYSOKÉ TATRY - Počas nadchádzajúcich štyroch týždňov budú môcť návštevníci Vysokých Tatier vidieť remeselníkov priamo pri tvorbe. Prezentovať sa budú pred galériou a predajňou Ústredia ľudovej umeleckej výroby (ÚĽUV) v Tatranskej Lomnici od piatka.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom projektová manažérka ÚĽUV Alena Pastorková s tým, že remeselníci a majstri ľudovej umeleckej výroby sa predstavia vždy v piatok a sobotu od 10. do 18. hodiny.

 

"Vo Vysokých Tatrách sa stretnú, aby predstavili svoje zručnosti a podelili sa o vzácne vedomosti. Návštevníci sa môžu tešiť na ukážky drotárstva, zdobenia medovníkov, vyšívania krivou ihlou, hrnčiarstva, kováčstva či rezbárstva," vymenovala Pastorková.

 

Prvými z remeselníkov budú v piatok a v sobotu 22. júla Ivan Klučiar a Juraj Šerík. V závere júla svoju tvorbu odprezentujú Elena Marcineková a Ladislav Hedvigi, ďalší týždeň to budú Soňa Zelisková a Jozef Tomčala a na záver sa 11. a 12. augusta predstavia Peter Girgoško a Jana Majerská.

 

ÚĽUV napĺňa svoje poslanie v oblasti ochrany a rozvíjania tradičných remesiel a domáckych výrob na Slovensku, pričom kladie dôraz najmä na vyhľadávanie, mapovanie a zachraňovanie vymierajúcich remesiel. Stály výstavný priestor v Tatranskej Lomnici je určený na prezentáciu autorských a kolektívnych výstav z oblasti súčasného remesla a ľudovej umeleckej výroby. Taktiež je možné si tam zakúpiť ľudovo-umelecké výrobky z produkcie výrobcov ÚĽUV. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/KB Netky, Foto: FB ÚĽUV
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies