Politická diskusia štyroch strán, ktorej súčasťou bol aj volebný líder Vlasti

NETKY.SK • 24 Február 2020, 21:10 • 2 min
Politická diskusia štyroch strán, ktorej súčasťou bol aj volebný líder Vlasti

Politickej diskusie, ktorá bola odvysielaná pre sledovateľov TV Markíza vo včerajších hodinách, sa zúčastnili volebný lídri, v niektorom prípade aj predsedovia, strany Vlasťako jej líder kandidátky Štefan Harabin, Dobrá voľba s predsedom Tomášom Druckerom, MKS, ktorú zastupoval Zsólt Simon a Most-Híd s volebným lídrom Arpádom Érsekom.

slovakia

left justify in out

Zamerali sme sa najmä na vyjadrenia volebného lídra Vlasti Štefana Harabina. Pokiaľ vás však zaujímajú názory aj ostatných politikov tejto diskusie, dávame vám do pozornosti video na konci článku.

 

Ktoré 3 ministerstvá?

Na prvú otázku, ktoré tri ministerstvá by ste obsadili, ak by vám voliči dali dostatok hlasov Štefan Harabin odpovedal nasledovne, že "by to mali byť tie ministerstvá, ktoré sú najdôležitejšie pre chod štátu, aby sme mohli zaviesť poriadok, spravodlivosť a zákon pre každého. Aby ľudia nezomierali na vyliečiteľné choroby, aby sme mali dosť peňazí na diaľnice, cesty, dôchodcov...."

 

img

 

Je Orbánov režim v súlade s Ústavou? 

Dnešný režim v Maďarsku považuje volebný líder Vlasti ako jednoznačne demokratický. "Je navyše aj v súlade s maďarskou Ústavou. Veď pán premiér Orbán správne odmietol kvóty na migrantov, pretože migračná a azylová politika je vo výlučnej kompetencii členských štátov."  Podľa neho je preto nepochopiteľné, že Orbán, ktorý dodržiava ako maďarskú Ústavu, tak aj únijné právo, bol sankciovaný porušovateľmi práva z Európskej únie.   

 

img

 

Migračná politika

V ďalšej téme podľa bývalého sudcu Najvyššieho súdu SR Európska únia kritizuje Poľsko, Maďarsko, Česko avšak Slovensko z hľadiska migračnej politiky nie. "Každý deň jazdím do práce električkou a vidím. Je tu oveľa viac migrantov ako sa uvádza. Strana Vlasť zabezpečí, že migranti pôjdu preč. My budeme dávať peniaze našim občanom a našim deťom," vyjadril sa jej volebný líder. 

 

img

 

Problémy v školstve 

V oblasti školstva Harabin predostrel, že "je nehoráznosťou, keď v súčasnej podobe vlády nemôžu deti na juhu Slovenska chodiť do slovenskej školy". Za hlavné problémy v školstve považuje situácie, keď mimovládne organizácie chodia učiť na školy ako písať petície deti proti rodičom a proti učiteľom.

 

Ďalšími témami diskusie boli stratifikácia nemocníc, výstavba diaľnic či menežovanie justície po voľbách.  

 

Predvolebná diskusia

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies