V Bratislave sa predstaví americká hudobníčka Emma Ruth Rundle

NETKY.SK • 18 Júl 2023, 10:15 • 2 min
V Bratislave sa predstaví americká hudobníčka Emma Ruth Rundle

BRATISLAVA - Americká hudobníčka Emma Ruth Rundle bude mať koncert 29. júla v Zrkadlovej sieni bratislavského Primaciálneho paláca.

slovakia

left justify in out

"Pôjde o jej celoslovenskú premiéru," avizujú organizátori koncertnej edície Nu Sound Of.... "Tvrdá hudba ju oslovovala, ale takisto vyrastala aj na pesničkárskych vzoroch. Až ikonického postavenia dosiahla v gotickej komunite, ku ktorej sa hlásila zvýrazneným líčením aj tmavým oblečením. Rešpekt jej prejavovala aj folková scéna, ktorá cenila surové poetické texty," približujú alternatívnu pesničkárku. Dlho bola jej hlavným nástrojom gitara, teraz sa vrátila ku klavíru. 

"Zbavila sa aj bicích nástrojov, aby dosiala na čo najčistejší zvuk preklenutý iba s hlasom. Zostala tak iba prostá pieseň, ktorá silno zasiahne poslucháča," dodávajú organizátori koncertu k speváčke, ktorá sa slovenskému publiku predstaví naživo nahrávkami Engine of Hell a Looking Back. Ako ďalej informujú, v úlohe predskokana Rundleovej európskeho turné je americký experimentálny gitarista, skladateľ a performer William Fowler Collins. "Pohybuje sa v medziach moderného dronu, minimalizmu, dark ambientu, niekde medzi Brianom Enom a Stevom Roachom," dodávajú organizátori k hudobníkovi z Nového Mexika, ktorého koncerty "sú zvukovou mágiou ovplyvnenou do veľkej miery improvizáciou".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: MusicRadar / Adam Gasson / Future
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies