Chlapec prehltol 54 magnetických guľôčok, chcel byť ako magnet

NETKY.SK • 19 Február 2021, 14:21 • 2 min
Chlapec prehltol 54 magnetických guľôčok, chcel byť ako magnet

Rhiley je 12-ročný chlapec trpiaci detským autizmom, miluje vedu a experimenty. Rozhodol sa urobiť pokus a zhltol 54 magnetov, dúfajúc, že jeho koža na bruchu sa stane magnetickou. Našťastie prežil.

slovakia

left justify in out

Školák Rhiley chcel mať silu ako magnet. Zhltol ich teda 54. Boli to malé magnetické guľôčky. Rhiley si podľa matky vypýtal magnety na Vianoce a potom prikúpil ďalšie sám za nasporené peniaze. Informoval portál ledbible.com.

 

img

 

Predpokladá sa, že jednu dávku prehltol 1. januára a druhú 4. januára. Pretože 5. januára sa zľakol, keď videl, že žiadne magnety z neho nevychádzajú von a tak v noci v čase 2:00 zobudil svoju mamu a odviezli ho do nemocnice v Salforde. Povedal, že „náhodou“ zhltol dve guľôčky.  Zo Salfordu musel byť prevezený do detskej nemocnice Royal Manchester.

 

Lekári mu urobili röntgen a boli šokovaní, keď videli 54 malých magnetov v jeho žalúdku a čreve. Obávali sa, že magnety môžu poškodiť tkanivo alebo životne dôležité orgány či v konečnom dôsledku i smrť.

 

img

 

Bol vykonaný chirurgický zákrok, ktorý trval šesť hodín a všetky magnety mu z tela vytiahli. Rhiley, ktorý má ADHD a autizmus, sa teraz zotavuje doma a jeho mama Paige sa chcela podeliť o svoje trápenie a varovať ostatných rodičov pred možným nebezpečenstvom.

 

img

 

Rhileyova mama povedala, že zostala bez slov, keď počula aký počet magnetov prehltol jej syn. Jej syn vraj miluje vedu, experimenty a veľa sa tomu venuje. Neskôr sa priznal, že chcel vedieť, či na ňom budú držať magnety, ak nejaké prehltne.

 

Musel stráviť 10 dní v nemocnici, lebo zvracal a nemohol nič zjesť ani ísť na toaletu. „Keď to urobil, myslela som si, že to bol len on, bol len hlúpy a urobil to, ale chirurg povedal, že to vidia stále,“ povedala jeho matka.

 

img

 

Podľa lekárov mohol chlapec zomrieť na otravu krvi, ak by sa včas nepriznal. Vyjadril sa, že s magnetmi už skončil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona