Polícia žiada väzbu pre advokáta Adama P. obvineného z vraždy D. Tupého

NETKY.SK • 24 Marec 2023, 14:10 • 2 min
Polícia žiada väzbu pre advokáta Adama P. obvineného z vraždy D. Tupého

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) podal prokurátorovi podnet na väzobné stíhanie advokáta Adama P. obvineného z vraždy Daniela Tupého. Uviedol vedúci oddelenia komunikácie Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

slovakia

left justify in out

O tom, či bude väzobný návrh podaný na súd, rozhodne prokurátor. "Obvinený je zadržaný a po vykonaní procesných úkonov v piatok 24. marca vyšetrovateľ NAKA podal prokurátorovi podnet na jeho väzobné stíhanie," priblížil Slivka. Dodal, že okrem obvineného nie je v súvislosti s vraždou zadržaná žiadna ďalšia osoba. Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Utrpel osem bodných rán. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Podľa svedkov mal útok trvať asi minútu. Zranenia utrpeli šiesti ľudia. Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze obžalovali päť osôb, Richardovi H. za vraždu hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona