AKTUALIZÁCIA: Syn Tibora Gašpara sa vyjadril k obvineniu v kauze poľovníckej chaty

NETKY.SK • 9 Február 2022, 14:03 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Syn Tibora Gašpara sa vyjadril k obvineniu v kauze poľovníckej chaty

BRATISLAVA - Advokát Pavol Gašpar považuje svoje obvinenie v súvislosti s kauzou za účelové a nezákonné.

slovakia

left justify in out

Aktualizované 9. februára 21:16

 

 

 

Syn bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara tvrdí, že ide o reakciu na jeho mediálne výstupy. Uviedol to na sociálnej sieti.

 

Kritizuje, že mu uznesenie doručovali operatívci z Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v čase, keď bol s rodinou. Podľa neho išlo o operatívcov, ktorých majú preverovať pre podozrenie zo zneužitia právomoci v prípade, kde vystupuje ako poškodený.

 

„Účelovosť tohto konania podčiarkuje aj fakt, že je postavené na jedinom nezákonnom dôkaze a vyšetrovateľ skutok zámerne nadkvalifikoval,“ uviedol. Je presvedčený, že zákonným spôsobom preukáže svoju nevinu.

 

 

Možno vás zaujme: VIDEO: Obžalovaný z útokov v Paríži z roku 2015 tvrdí, že nikoho nezabil

 

Aktualizované 9. februára 18:07

 

Na chate v obci Čifáre sa stretávali šéf Smeru-SD Robert Fico, obhajca obvineného policajného exprezidenta Tibora Gašpara Marek Para, bývalý minister vnútra Robert Kaliňák, podnikateľ Miroslav Bödör a advokát Pavol Gašpar.

 

Podľa polície práve posledný menovaný od dnes čelí obvineniu zo zločinu krivej výpovede a krivej prísahy v štádiu prípravy. TASR o tom informovala Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru. „V súvislosti s medializovanou chatou vyšetrovateľ NAKA 9. februára začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie voči osobe P. G. zo zločinu krivej výpovede a krivej prísahy v štádiu príprav,“ uviedla Dobiášová s tým, že vzhľadom na prebiehajúce trestné konanie nie je možné poskytnúť bližšie informácie.

 

Pôvodný článok

 

Vyšetrovateľ najnovšie obvinil v tejto kauze tri osoby. Stíhajú ich pre pytliactvo a zločin legalizácie výnosu z trestnej činnosti. Informáciu potvrdila pre TV Markíza Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru. „Dňa 7. 2. 2022 bolo vyšetrovateľom PZ začaté trestné stíhanie pre spáchanie prečinu pytliactva a pre zločin legalizácia výnosu z trestnej činnosti a súčasne bolo za tieto trestné činy vznesené obvinenie celkovo trom osobám (M. M., Ing. A. J., Ing. T. S.),“ uviedla. 

 

img

 

Televízia zistila, že obvinení sú traja muži.

 

img

Ľubomír Jahnátek 

 

Polícia už predtým vyhlásila, že chatu odpočúvala pre podozrenia z pytliactva, čomu mnohí neverili. Dôvodom bolo aj to, že prípad začala vyšetrovať NAKA. Vyzerá to tak, že polícia napokon nechcela odpočúvať spomínaných politikov a advokátov, ale práve Mečára. 

 

Prečítajte si tiež: Vladimíra Pčolinského a Zoroslava Kollára opäť obvinili




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies