Ukrajinský politik, ktorý podporoval Putina, bol zavraždený spolu so svojou manželkou!

NETKY.SK • 30 August 2022, 11:08 • 2 min
Ukrajinský politik, ktorý podporoval Putina, bol zavraždený spolu so svojou manželkou!

CHERSON - Ukrajinci ho nevolali inak ako „zradca ukrajinského ľudu." Aj keď sa Ukrajina zatiaľ k atentátu neprihlásila, dá sa predpokladať, že ho zabili práve ukrajinské tajné zložky.

slovakia

left justify in out

Rusi by na takýto krok ani nemali dôvod. Tridsaťtriročný Oleksij Kovaľov patril k vysokým úradníkom. Pôsobil vo vojensko- civilnej správe v Chersone a bol zodpovedný za poľnohospodárstvo a za vývoz obilia, na ktorom sa Ukrajina a Rusko osobitne dohodli s OSN.  

 

img

 

Ukrajinský politik od apríla otvorene podporoval politiku Vladimíra Putina. Jeden pokus o atentát prežil nedávno, vtedy odkázal Ukrajincom, že ho nezastrašia. Zavraždený bol v nedeľu večer vo svojom dome v meste Hola Prystan. Kým on zomrel okamžite po výstrele z dlhej zbrane, jeho manželka, takisto tridsaťtriročná občianka Ukrajiny, bola pobodaná a na následky prerezania tepien na krku zomrela po prevoze do nemocnice. 

 

img

 

Rusi už začali vyšetrovanie. Predpokladá sa, že manželia boli zavraždení ukrajinskou zásahovou jednotkou. Tomu nahrávajú aj vyjadrenia ukrajinských novinárov a predstaviteľov. Ukrajinský predstaviteľ Serhiy Khlan oznámil: „Bývalý poslanec a zradca Oleksiy Kovaľov bol zabitý." 

 

Telegramový kanál ukrajinského novinára Andreja Tsaplienka zverejnil aj odkaz: „Zradca, kolaborant a bývalý poslanec ľudu Oleksij Kovaľov bol zastrelený v jeho vlastnom dome. Okupanti začali intenzívne pátranie a kontroly dokumentov. Buďte opatrní, Ukrajinci.“

 

img
 

Predstavitelia, dosadení do okupovaných oblastí Moskvou, uvádzajú, že zástupca náčelníka dopravnej polície v juhoukrajinskom meste Berďansk zomrel v piatok v nemocnici po tom, čo bol zranený pri výbuchu bomby. V Chersonskej oblasti bolo hlásených päť ďalších podozrivých atentátov, pričom Ukrajina sa tu teraz angažuje v protiofenzíve s cieľom znovu získať územie od Rusov.

 

img

 

Minulý mesiac ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal svojho šéfa špionáže a generálneho prokurátora s tým, že bolo zistených niekoľko desiatok prípadov spolupráce s Ruskom zo strany predstaviteľov ich agentúr. Včera večer vyhlásil, že Ukrajina si všetko svoje územie, ako i Krym, vezme späť. „Ak okupanti okamžite neodídu, čaká ich smrť," uviedol. 

 

Z domova: Heger: „Fico má na rukách krv nevinných."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies