Polícia zatkla Gréka, ktorý na svojom pozemku postrelil sýrskeho utečenca

NETKY.SK • 18 Júl 2018, 08:58 • 2 min
Polícia zatkla Gréka, ktorý na svojom pozemku postrelil sýrskeho utečenca

ATÉNY - Minulý týždeň bol v Grécku zatknutý muž (78), ktorý postrelil z brokovnice šestnásťročného Sýrčana a zasiahol ho do hlavy a nohy.

slovakia

left justify in out

Podľa gréckych médií muž priznal, že strieľal, ale preto, lebo utečenca pristihol na svojom pozemku. Domnieval sa, že ho chce vykradnúť a rozhodol sa brániť. Nemal však v úmysle Sýrčana zabiť.

 

Rodina utečenca tvrdí, že na pozemok vnikli, pretože sa snažili utiecť pred hromadnou bitkou medzi Afgáncami a Arabmi a snažili sa zachrániť. K bitke došlo v neďalekom utečeneckom tábore v Morii.

 

Starý Grék bol v minulosti už niekoľkokrát obeťou vlámania. Počas súdneho pojednávania sa pred budovou súdu zhromaždil veľký dav miestnych obyvateľov na jeho podporu. Bol medzi nimi aj vodca miestnej komunity Nikos Trakellis, píše server stredoevropan.cz. Ten je známy tým, že kvôli kriminalite utečencov a neschopnosti úradov to riešiť drží hladovku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies