Denisa Buranová si prevzala hlavnú cenu KAMERA 2019

NETKY.SK • 27 November 2019, 20:17 • 2 min
Denisa Buranová si prevzala hlavnú cenu KAMERA 2019

BRATISLAVA - Najlepší kameramanský výkon získal film Ostrým nožom, ktorý si v slovenských kinách budete môcť pozrieť od 21. februára.

slovakia

left justify in out

Ocenenia získali aj Tomáš Juríček v kategórii televízny seriál za prácu na seriáli Mária Terézia, Juraj Mravec v kategórii dokumentárny film za dokument Stratený domov a Michal Babinec prevzal dve ocenenia, prvé v kategórii krátky film s názvom Flora a druhé za audiovizuálnu reklamu Heroes of Today.

 

 

Cena za hudobný videoklip patrí Dušanovi Husárovi za Son Lux - Yesterday's Wake a za najlepšiu kameru v študentskom filme prevzal cenu Oliver Záhlava za snímku Pura Vida. Cenu za celoživotné dielo prevzal Richard Krivda a Cenu za technologický prínos Vlado Struhár.

 

 

"Snažíme sa spolu s vami už po deviaty raz prezentovať, že filmové umenie, a jedného dňa aj filmový priemysel, majú na Slovensku svoje nezastupiteľné miesto, majú dlhú tradíciu a majú hlavne budúcnosť, a to aj napriek devastačnému obdobiu v poslednom desaťročí minulého storočia a všetkým prekážkam na našej spoločnej ceste," povedal v príhovore na podujatí prezident Asociácie slovenských kameramanov (ASK) Lukáš Teren.

 

img

 

Do súťaže sa prihlásilo 133 audiovizuálnych diel, prvýkrát sa hodnotili v dvojkolovom systéme. V prvom kole hlasovali všetci členovia ASK a v druhom hodnotila víťazné diela z nominácií z prvého kola porota, v ktorej sa nachádzali Steve Gainer, Federico Cesca a zástupcovia domácej kinematografie Richard Žolko, Tomáš Stanek a Martin Chlpík. Program podujatia sa začal v stredu a potrvá do štvrtka (28. 11.) v Kine Lumiere.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies