Polícia zasahovala pri dopravných nehodách motocyklistov

NETKY.SK • 25 Júl 2018, 15:21 • 2 min
Polícia zasahovala pri dopravných nehodách motocyklistov

Senica/Hlohovec 25. júla (TASR) – Polícia v utorok 24. júla zasahovala v okresoch Senica a Hlohovec pri dvoch dopravných nehodách motocyklistov. TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

slovakia

left justify in out

Prvá nehoda bola nahlásená v popoludňajších hodinách v obci Kúty, kde 42-ročná žena vychádzala na osobnom aute z miesta ležiaceho mimo cesty a odbočovala doľava. Z obce Sekule práve prichádzal 26-ročný vodič z Brodského na motocykli a došlo k zrážke. Vodič motocykla utrpel pri nehode ťažké zranenia, s ktorými bol prevezený letecky do nemocnice.

 

"Polícia alkohol u ženy nezistila, u vodiča bola odobratá krv. Okolnosti dopravnej nehody a mieru zavinenia u účastníkov nehody naďalej vyšetruje aj za pomoci znalca z odboru cestná doprava," uviedla Linkešová.

 

Krátko po tejto udalosti prijala polícia informáciu o nehode motocyklistu medzi obcami Pastuchov a Hlohovec. Vodič z Nitry vo veku 21 rokov neprispôsobil rýchlosť svojim schopnostiam a povahe vozovky, v pravotočivej zákrute prešiel do protismeru a došlo k zrážke s osobným autom. Mladý vodič sa pri nehode zranil stredne ťažko. Ostatní účastníci sa pri nehode nezranili. Polícia alkohol dychovými skúškami nezistila.

 

"Polícia apeluje na motocyklistov, aby z pocitu vlastnej bezpečnosti prispôsobili jazdu tak, aby minimalizovali rizikové situácie na cestách. Nie každá situácia je predvídateľná pre ostatných vodičov. Stále ide o najrizikovejších účastníkov cestnej premávky a zodpovedný prístup by mal byť na prvom mieste,“ doplnila hovorkyňa.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies