AKTUALIZÁCIA: Prokurátor navrhol starostovi obžalovanému z vrážd doživotie

NETKY.SK • 9 December 2021, 09:20 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Prokurátor navrhol starostovi obžalovanému z vrážd doživotie

PEZINOK - František Dora, jeho syn František Dora mladší, Ladislav A. a Roland Sz. čelia obžalobe z viacerých vrážd, podvodu, drogovej trestnej činnosti a z členstva v skupine sátorovcov.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 9. decembra, 10:45 

 

Prokurátor navrhuje starostovi Dolného Chotára doživotný trest a trest prepadnutia majetku. Počas svojej záverečnej reči pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku to uviedol prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Bohdan Čeľovský. 

 

img

 

Doživotný trest odňatia slobody navrhuje aj Ladislavovi A. František D. mladší by si mal podľa návrhu prokurátora odpykať 22 rokov za mrežami. Dôvodom je skutočnosť, že začal spolupracovať. Poslednému z kvarteta obžalovaných Rolandovi Sz. prokurátor navrhol 24-ročný trest odňatia slobody. Všetci by si ho mali odpykať v ústave s najprísnejším stupňom stráženia.

 

Podľa prokurátora preukázali, že Dora a ďalší obžalovaní vykonávali činnosť v prospech zločineckej skupiny sátorovci. "Objednal si spáchanie viacerých trestných činov, za ktoré poskytol finančné prostriedky a iné odmeny," podotkol s tým, že Dora starší mal mať so zakladateľom zločineckej skupiny Ľudovítom Sátorom blízky vzťah. Prokurátor v rámci záverečnej reči uviedol, že František Dora a Ladislav A. sa priznali k účasti na vražde bieleho koňa Petra Nagya.

 

Pôvodný článok:

 

Proces so starostom Dolného Chotára Františkom Dorom a ďalšími pokračuje pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. 

 

img

 

Vraždy si zrejme objednal František Dora, aby umlčal tzv. biele koneMuži vraj zastavili niektoré svoje obete pod zámienkou policajnej kontroly, v policajnom prestrojení ich presunli do priestorov bývalej čárdy, ktorá patrila ďalšiemu členovi skupiny. Obeti dali na ruky putá, niekoľko hodín ju strážili a potom presunuli na miesto s vykopaným hrobom. Tam ju zaškrtili.

 

Prečítajte si tiež: Pokračuje proces so starostom Dolného Chotára, ktorý je obvinený z objednávky vrážd

 

Vykonávatelia dostali za skutok vtedajšie tri milióny korún. Skupina sátorovcov vraj mala, podľa neoficiálnych informácií, na svedomí   približne 100 ľudských životov.

 

img

 

V procese vypovedali desiatky svedkov, znalcov a poškodených. Vypovedali aj viacerí, na dlhé roky odsúdení členovia skupiny sátorovcov a aj 2 utajení svedkovia. Pojednávanie pred senátom Pamely Záleskej sa začalo koncom júla 2020.

 

Možno vás zaujme: Dušan Kováčik sa bude sťažovať v Štrasburgu

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies