Polícia zadržala opitého vodiča, ktorý zrejme ušiel z miesta dopravnej nehody

NETKY.SK • 22 Jún 2014, 15:34 • 2 min
Polícia zadržala opitého vodiča, ktorý zrejme ušiel z miesta dopravnej nehody

BRATISLAVA - Vodiča, ktorý je podozrivý, že ušiel z miesta dopravnej nehody v meste Modra, zadržala polícia. Policajná hliadka zastavila 21-ročného Tomáša v sobotu (21.6.) po 20.00 hodine na Wolkrovej ulici v Bratislave.

slovakia

left justify in out

"V dychu mu zistili 0,97 miligramu na liter alkoholu," informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. V prepočte ide o 2,02 promile, čo sa považuje za stav ťažkej opitosti.
      

Mladíka príslušníci motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave ihneď eskortovali na príslušné policajné oddelenie. "Po vytriezvení ho neminie obvinenie za jeho protiprávne konanie," uviedla Kurucová. Prípadom sa zaoberá Obvodné oddelenie PZ Bratislava Petržalka - sever.
      

Polícia však v hlavnom meste v noci zo soboty na nedeľu zastavila aj ďalších opitých vodičov. Na Moste Lafranconi o 2.30 h iba 19-ročného vodiča Škody Octavia. Dychová skúška Dominika F. ukázala pozitívny výsledok 1,05 miligramu na liter alkoholu v dychu, čo je 2,19 promile a taktiež stav ťažkej opitosti.
      

Pol hodinu pred polnocou na Kutlíkovej ulici v Bratislave v rukách polície skončil 58-ročný Peter M. z okresu Nové Zámky, ktorý svoj Seat Toledo šoféroval s 0,55 miligramami na liter alkoholu v dychu. V prepočte je to 1,15 promile, čo predstavuje stav miernej opitosti. Obaja vodiči skončili vo väzbe a po vytriezvení budú taktiež obvinení, informovala policajná hovorkyňa.
      

Polícia v tejto súvislosti pripomína, že na Slovensku platí takzvaná nulová tolerancia výšky hladiny alkoholu v dychu, respektíve v krvi. "Opäť apelujeme na vodičov, aby boli na cestách voči sebe, ako aj ďalším účastníkom cestnej premávky zodpovední a alkohol pred alebo počas jazdy za žiadnych okolností nepožili," uzavrela hovorkyňa KR PZ v Bratislave Tatiana Kurucová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies