Aký bude rok 2022 pre cestovný ruch?

NETKY.SK • 25 December 2021, 10:29 • 2 min
Aký bude rok 2022 pre cestovný ruch?

BRATISLAVA - Minister dopravy Andrej Doležal si netrúfa predikovať, ako bude vyzerať rok 2022 pre cestovný ruch. Pandémia sa totiž podľa neho vyvíja každým dňom.

slovakia

left justify in out

Doležal verí, že spoločnou zodpovednosťou a dodržiavaním opatrení dosiahneme čo najskorší návrat do "normálneho života".  Zdôraznil, že ministerstvo dopravy aktívne komunikuje s organizáciami cestovného ruchu a podnikateľmi, napríklad so Zväzom cestovného ruchu SR či Asociáciou hotelov a reštaurácií Slovenska.

 

img

 

„Na základe našich spoločných rozhovorov dobre poznáme situáciu v regiónoch a dokážeme tak zanalyzovať všetky možnosti ďalšej pomoci," skonštatoval.

 

Poznamenal, že toto leto bolo z pohľadu domáceho cestovného ruchu lepšie ako minulé, najmä Slováci trávili dovolenku doma, výpadok zahraničných turistov sa však nedá nahradiť. „Plne si tiež uvedomujem, že leto je iba časť roka a ďalšie mesiace boli výrazne horšie, preto aj dnes môžu podnikatelia žiadať o pomoc z našich schém, a to aj spätne, od začiatku pandémie," podotkol Doležal.

 

img

 

Podľa vlastných slov si súčasne uvedomuje, že pre podnikateľov v cestovnom ruchu alebo gastre by bolo najlepšie, keby mohli byť ich podniky otvorené. „Niektorí podnikatelia ´melú´ z posledného, tento segment krváca. V tomto však rešpektujeme názory odborníkov, čiže hygienikov a epidemiológov," dodal minister.

 

Prečítajte si: Železnice majú novú kolektívnu zmluvu, vďaka ktorej priemerná mzda narastie o 5,53 %

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies