Ministerstvo chce zmeniť odmeňovanie policajtov

NETKY.SK • 26 December 2021, 19:00 • 2 min
Ministerstvo chce zmeniť odmeňovanie policajtov

BRATISLAVA - Cieľom predloženej novely MV SR má byť zatraktívnenie štátnej služby policajtov a zvýšenie transparentnosti pri jej vykonávaní. Do Policajného zboru by sa podľa návrhu mohli opäť prijímať už 18-roční uchádzači. Legislatíva upravuje tiež požiadavky na policajtov a podobu majetkových priznaní. Zvýšiť by mali aj príspevok na bývanie a zaviesť náborový či motivačný príspevok.

slovakia

left justify in out

Odmeňovanie policajtov za službu v noci, cez víkend alebo vo sviatok by mali zjednotiť. Ministerstvo vnútra (MV) SR navrhuje zaviesť premenlivý príplatok, ktorý by mali vyplácať v súlade so skutočne odslúženými hodinami.

 

img

 

Cieľom úpravy je tiež motivovať policajtov k skutočnému výkonu takýchto služieb. Vyplýva to z návrhu novely zákona o štátnej službe príslušníkov Policajného zboru predloženej v medzirezortnom pripomienkovom konaní.

 

Prečítajte si tiež: Roman Mikulec prezradil, koho chce za policajného prezidenta

 

„Policajti slúžiaci v nepretržitých zmenách a policajti, ktorí majú základný čas služby rozvrhnutý nerovnomerne, nie vždy odslúžia v noci a v dňoch služobného pokoja taký počet hodín, ktorému zodpovedá mesačne priznávaný príplatok za nerovnomernosť času služby. Na druhej strane, policajtom slúžiacim v rovnomernom režime sa príplatok vypláca podľa počtu odslúžených hodín,“ vysvetľuje rezort. Počet odslúžených hodín medzi policajtmi je tak rozdielny, no za rovnakú odmenu.

 

img

 

Premenlivý príplatok má nahradiť súčasný príplatok za nerovnomernosť času služby. Nárok naň bude mať policajt mesačne za každú skutočne odslúženú hodinu vo výške určenej ministrom.

 

Možno vás zaujme: Aký bude rok 2022 pre cestovný ruch?

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies