Rusi budú mať možnosť získať bezplatnú pôdu v Arktíde

NETKY.SK • 16 Júl 2020, 15:46 • 2 min
Rusi budú mať možnosť získať bezplatnú pôdu v Arktíde

Moskva - Rusi budú mať možnosť získať bezplatnú pôdu v Arktíde až na jeden hektár.

slovakia

left justify in out

Arktický hektár zadarmo

Občania Ruska budú môcť získať pozemok na pevnine Arktídy. Plocha pozemkov nebude viac, ako jeden hektár a pôda bude poskytnutá bezplatne. Toto bolo oznámené na webovej stránke ruského ministerstva pre rozvoj Ďalekého východu a Arktídy.

 

img

 

Na začiatku pozemok bude udelený na užívanie na päť rokov. Potom bude potrebné ho previesť do vlastníctva alebo dlhodobého prenájmu.

 

Na zemi bude možné postaviť rodinný dom alebo zorganizovať akúkoľvek podnikateľskú činnosť. Napríklad pestovať zeleninu alebo poskytovať služby vrátane cestovného ruchu.

 

img

 

Pôdu môže dostať každý Rus

Možnosť získať pozemok od roku 2021 sa objaví u každého občana Ruskej federácie. Pôdu v Arktíde môžu získať aj účastníci programu dobrovoľného presídlenia krajanov žijúcich v zahraničí.

 

Pôda, ktorá sa dá získať zadarmo, sa nachádza na pevninskom území Arktídy: v Murmanskej oblasti, Jamalskoneneckom autonómnom okruhu ako aj v severných okresoch Krasnojarskeho kraja, Archangeľskej oblasti, Nenecka, Komijska a Karelska.

 

img

 

Rozloha arktickej zóny Ruskej federácie je 18% územia krajiny, je to 3,1 miliónov kilometrov štvorcových. V arktickej zóne žije 2,5 milióna ľudí, pričom 90 percent z nich žije vo veľkých mestách.

 

Podľa miestnych úradov bude bezplatné vydávanie pôdy dobrou príležitosťou na rozvoj súkromného bývania v týchto mestách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ann M
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies