Polícia varuje pred "klasickými" podvodníkmi

NETKY.SK • 10 Február 2024, 09:02 • 2 min
Polícia varuje pred "klasickými" podvodníkmi

Medzi množstvom internetových a telefonických podvodníkov sa stále nájdu takí, ktorí zneužívajú na vylákanie peňazí identitu zamestnancov tradičných povolaní, ako napríklad elektrikárov či plynárov. Aj policajti druhého bratislavského okresu evidujú dva podobné prípady. V prvom z nich sa neznámy páchateľ vydával za policajta a poškodenej uviedol, že kontroluje okolie jej bydliska, nakoľko v danej lokalite dochádza ku krádežiam.

slovakia

left justify in out

Medzi množstvom internetových a telefonických podvodníkov sa stále nájdu takí, ktorí zneužívajú na vylákanie peňazí identitu zamestnancov tradičných povolaní, ako napríklad elektrikárov či plynárov.

 

Aj policajti druhého bratislavského okresu evidujú dva podobné prípady. V prvom z nich sa neznámy páchateľ vydával za policajta a poškodenej uviedol, že kontroluje okolie jej bydliska, nakoľko v danej lokalite dochádza ku krádežiam.

 

V druhom prípade na nezákonné získanie peňazí páchateľ využil identitu zamestnanca plynárenskej spoločnosti kontrolujúceho merače.

 

"Plynár" zistil v domácnosti poškodeného nedoplatok, a preto požadoval jeho zaplatenie. Aby ešte viac zmiatol poškodeného, tak využil aj starý trik s požiadavkou rozmenenia bankovky.

 

Hereckej role "elektrikára" sa zhostil neznámy páchateľ, ktorý odsledoval staršieho pána vyberajúceho z bankomatu finančnú hotovosť. Následne sa mu prihovoril a predstavil sa ako elektrikár, ktorý vykonáva výmenu poistiek. Za túto "službu" si vyžiadal od seniora 100€. V štvrtom bratislavskom okrese to nebol jediný prípad. Falošnému elektrikárovi uveril aj ďalší senior, ktorý prišiel o 90 €. Oboma prípadmi sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV.


PREVENTÍVNE RADY:

- v žiadnom prípade nevpúšťajte cudzie osoby do svojich rodinných domov, bytov a spoločných vnútorných priestorov bytových domov

- ak Vás niekto žiada o umožnenie vstupu do spoločných priestorov dostatočne si overte vierohodnosť jeho dôvodov na vstup



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sarah Horová
Zdroj: Tlačový odbor MV SR / Prezídium PZ, Foto: Pinterest
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies