Na cintoríne v Liptovskom Mikuláši revitalizovali pamätníky rodákov

NETKY.SK • 21 Október 2023, 19:00 • 2 min
Na cintoríne v Liptovskom Mikuláši revitalizovali pamätníky rodákov

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Na Vrbickom cintoríne v Liptovskom Mikuláši revitalizovali plochy s celkovou rozlohou sto štvorcových metrov, na ktorých sú umiestnené pamätníky rodákov. Informovala o tom vo štvrtok hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

slovakia

left justify in out

"Rástli tam krovité porasty, ktoré presahovali cez chodníky a zasahovali do pamätníkov. Nahradili sme ich novou zeleňou a pokračujeme s výsadbami pri hlavnom vstupe na cintorín. Už túto jeseň tam vysadíme dreviny i kroviny s lavičkami a miestom na oddych," priblížila Čapčíková. Dodala, že na cintorínoch v ostatných mestských častiach budú zamestnanci Verejnoprospešných služieb robiť počas vegetačného pokoja výruby drevín, ktoré ohrozujú zdravie a bezpečnosť návštevníkov.

V Liptovskom Mikuláši sú aj staré cintoríny, ktoré už nie sú v prevádzke. Hroby sú tam podľa hovorkyne neudržiavané a vandali si z nich robia miesta na stretnutia a často aj vyčíňanie. "Takýto problém je na starom cintoríne v Palúdzke a Okoličnom," povedal náčelník liptovskomikulášskej mestskej polície Marián Jančuška.

Pietu na cintorínoch podľa Jančušku nenarúšajú len vandali, ale aj deti. Na hlavný cintorín sa niektoré chodia bicyklovať, jazdiť na kolobežkách a často skáču aj po hrobových miestach. "Nedávno sme na cintorínoch riešili viaceré porušenia zákona aj priestupky. Išlo hlavne o hlučné partie mladých ľudí, ale aj rôzne krádeže. Vyzývame preto ľudí, aby na tieto pietne miesta vstupovali s pokorou a preukazovali zosnulým úctu, ktorú si zaslúžia," uviedol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Pluska
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies