Európska liga: Slavia si z Londýna vezie nádejný výsledok

NETKY.SK • 9 Apríl 2021, 13:54 • 2 min
Európska liga: Slavia si z Londýna vezie nádejný výsledok

Európske ťaženie Slavie Praha pokračuje. Český klub včera remizoval na horúcej londýnskej pôde so slávnym Arsenalom 1:1 a pred odvetou je stále v hre o postup do semifinále.

slovakia

left justify in out

Slavia prežíva rozprávkovú sezónu. V šestnásťfinále vyradila anglický Leicester City, v osemfinále si poradila s čerstvým majstrom Škótska, glasgowským Rangers, a tak futbalovú verejnosť zaujímalo, ako obstojí v štvrťfinálovom meraní síl s Arsenalom.

 

Dlho to vyzeralo, že sa zápas skončí bezgólovou remízou a prvý polčas veľa futbalovej krásy nepriniesol. Situácia sa začala dramatizovať v 86. minúte, keď Pepé ušiel Zimovi a skóroval. Zdalo sa, že si anglický klub víťazstvo postráži, no v 90+4. minúte prebudil českú radosť Holeš, ktorý rozvlnil sieť po rohovom kope Provoda.

 

 

„Keď sa nám už podarila tá najťažšia vec, strelenie prvého gólu, mali sme záver zápasu zvládnuť omnoho lepšie. Darovali sme im roh, vyrovnali a dostali nás do odlišnej pozície. Keď sa spätne pozriem na dianie na ihrisku, nečakali sme to. Nemyslím si, že by hráči vypli. Rozhodli sme sa zahrať loptu do priestoru, v ktorom sme sa ocitli v pasci, následne sme inkasovali. Do Prahy musíme odcestovať s túžbou poraziť súpera a postúpiť,“ prezradil tréner Arsenalu Mikel Arteta.

 

Jeho trénerský kolega Jindřich Trpišovský bol o poznanie spokojnejší. „Remíza 1:1 je skvelý výsledok. Arsenal je obrovský klub s veľkou históriou a skvelými hráčmi. Ale mám v sebe pocit, že sme mohli hrať ešte o čosi lepšie. Tým nechcem povedať, že to bol zlý výkon, chalani do toho dali maximum. Boli tam však nejaké rezervy. Zdalo sa mi, že sme v istých momentoch mali zo súpera prehnaný rešpekt, v predchádzajúcich zápasoch sme pôsobili suverénnejšie,“ vyjadril sa.

 

 

Britské médiá sa po zápase zhodli, že osud Arsenalu v súťaži visí po remíze na vlásku. „Arsenal má pred sebou náročný pražský test. Počas prvého zápasu so súperom, ktorý v tomto ročníku Európskej ligy zdolal Leicester a Glasgow Rangers, pôsobil len málokedy presvedčivo,“ konštatoval server BBC Sport.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona