Polícia stíha na slobode organizovanú skupinu, ktorá na DPH zarobila 4 milióny

NETKY.SK • 3 Júl 2019, 17:06 • 2 min
Polícia stíha na slobode organizovanú skupinu, ktorá na DPH zarobila 4 milióny

BRATISLAVA – Polícia obvinila z daňového podvodu dvoch mužov a dve ženy. Niektorí z nich už boli v minulosti trestne stíhaní za podobné skutky.

slovakia

left justify in out

Štátu mali spôsobiť škodu vyššiu ako štyri milióny eur. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

 

Vyšetrovateľ finančnej polície obvinil v prípade obzvlášť závažného daňového podvodu Mariána Z., Máriu Z., Marcelu P. Z., a Emila P., ktorí mali neoprávnene uplatňovať nárok na vrátenie nadmerného odpočtu DPH. Podvod realizovali cez 43 firiem, ktoré v skutočnosti nevykonávali žiadnu ekonomickú činnosť.

 

 

Členovia tejto organizovanej skupiny sú podľa polície známi aj z iných ukončených prípadov. V roku 2015 na nich podal prokurátor obžalobu za poisťovací podvod so škodou vyššou ako 900.000 eur a za neodvedenie dane a poistného so škodou vyššou ako 7,6 milióna eur. Marián Z. a Mária Z. boli podľa polície takisto obvinení aj z poškodzovania veriteľa, keď mu spôsobili škodu takmer 1,5 milióna eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies