Polícia rozbila sieť pašerákov, ktorí chceli previesť 131 Srílančanov

NETKY.SK • 6 Máj 2018, 08:08 • 2 min
Polícia rozbila sieť pašerákov, ktorí chceli previesť 131 Srílančanov

KUALA LUMPUR - Malajzijská polícia zadržala tanker so 131 občanmi Srí Lanky, o ktorých sa predpokladá, že smerovali do Austrálie a na Nový Zéland. V rámci tohto zákroku sa vyšetrovateľom podarilo rozbiť zločineckú skupinu pašerákov, ktorá v oblasti pôsobila už vyše roka. Informovala o tom v noci na nedeľu agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Policajti tanker zadržali v utorok pri brehoch štátu Johor (vysl. džohor) na juhu Malajzie. Medzi imigrantmi bolo 98 mužov, 24 žien, štyria chlapci a päť dievčat.

 

Polícia taktiež zadržala rybársku loď, ktorou migrantov na palubu plavidla prepravovali. Na jej palube zatkla troch Indonézanov a štyroch Malajzijčanov. Ďalších päť Malajzijčanov zadržali pre podozrenie z členstva v tejto pašeráckej skupine.

 

"Táto zločinecká skupina pôsobila od polovice roka 2017 a mala medzinárodné kontakty naprieč Srí Lankou, Austráliou, Novým Zélandom, Indonéziou a Malajziou," uviedol miestny policajný šéf.

 

Dovedna 127 zo zadržaných Srílančanov obvinia z nelegálneho vstupu na územie Malajzie. Deväť Malajzijčanov, štyroch Indonézanov a štyroch Srílančanov budú vyšetrovať v súvislosti s pašovaním ľudí.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies