Polícia zabránila podvodu na seniorke, neprišla o svoje úspory

NETKY.SK • 27 Január 2022, 10:56 • 2 min
Polícia zabránila podvodu na seniorke, neprišla o svoje úspory

BRATISLAVA – Bratislavským policajtom sa v rámci preventívnej akcie podarilo zabrániť podvodu na 62-ročnej seniorke, ktorá tak neprišla o 9 000 eur. Polícia v tejto súvislosti opätovne vyzýva starších občanov na opatrnosť a obozretnosť. Apeluje na nich, aby nedôverovali neznámym osobám, ktoré ich telefonicky alebo elektronicky kontaktujú a požadujú finančnú hotovosť či údaje k bankovým službám, a aby ich neposkytovali. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

slovakia

left justify in out

Policajti oslovili seniorku v stredu (26. 1.) na autobusovej stanici Nivy, keď vychádzala z priestorov banky. V rámci preventívnej akcie ju informovali o prípadoch podvodov, ktorých počet sa v poslednom období zvyšuje. Počas komunikácie s nimi žena povedala, že ju telefonicky kontaktoval lekár z nemocnice a požiadal ju o zaslanie finančnej hotovosti, pretože jej syn mal spôsobiť dopravnú nehodu a v dôsledku zranenia nemôže hovoriť. Na konkrétny účet mala poslať 9 000 eur na mimosúdne vyrovnanie, kontaktovať políciu jej údajný lekár zakázal.

 

img

 

„Seniorka zo strachu o svojho príbuzného išla do banky a vložila na toto číslo účtu finančnú hotovosť. Policajt seniorke vysvetlil, že sa s najväčšou pravdepodobnosťou stala obeťou podvodu a išiel spolu s ňou naspäť do pobočky banky. Zamestnancom ozrejmili situáciu a uvedenú transakciu zablokovali,“ priblížil Szeiff. Pre okamžité zablokovanie sa prevod peňazí nestihol dokončiť, seniorka tak neprišla o svoje životné úspory.

 

Možno vás zaujme: Zubné ambulancie sú na omikron pripravené, pacient sa musí vždy objednať



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona