Rusi odrezali Ukrajinu od námorného obchodu so zahraničím

NETKY.SK • 14 Marec 2022, 07:29 • 2 min
Rusi odrezali Ukrajinu od námorného obchodu so zahraničím

LONDÝN - Ruské námorné sily zablokovali čiernomorské pobrežie Ukrajiny, čím ju odrezali od námorného obchodu so zahraničím, oznámilo v nedeľu večer britské ministerstvo obrany. Informovali o tom televízie CNN a Sky News.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

„Ruské námorné sily vytvorili vzdialenú blokádu ukrajinského pobrežia Čierneho mora, čím fakticky izolovali Ukrajinu od medzinárodného námorného obchodu,“ uviedlo britské ministerstvo s odvolaním sa na svoje spravodajské informácie.

 

img

 

Podľa Svetovej obchodnej organizácie (WTO) tvorí obchodovanie po mori viac než 80 percent objemu svetového obchodu, približuje Sky News.

 

Správa britského ministerstva obrany tiež uvádza, že ruské vojenské námorníctvo „pokračuje v raketových útokoch na ciele po celej Ukrajine“. Ruské sily podľa nej uskutočnili jeden obojživelný výsadok v Azovskom mori a mohli by vykonať ďalšie takéto operácie v najbližších týždňoch.

 

Prečítajte si tiež: Ukrajina zhabe všetok ruský majetok



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies