Polícia rozbila gang, ktorý vylúpil obchod za štyri minúty

NETKY.SK • 28 November 2012, 12:14 • 2 min
Polícia rozbila gang, ktorý vylúpil obchod za štyri minúty

Polícia rozbila gang, ktorý vylúpil obchod za štyri minúty - Krimi Viac ako sto policajtov sa zapojilo do rozsiahlej akcie, vďaka ktorej sa podarilo rozbiť organizovanú skupinu pracujúcu v okolí Liptovského Mikuláša. Práve tento gang mal byť zodpovedný za

slovakia

left justify in out

img

Viac ako sto policajtov sa zapojilo do rozsiahlej akcie, vďaka ktorej sa podarilo rozbiť organizovanú skupinu pracujúcu v okolí Liptovského Mikuláša. Práve tento gang mal byť zodpovedný za vlámanie do predajne so športovým oblečením vo Vysokých Tatrách 22. novembra. Podozrivé osoby vtedy rozbili okno a odniesli si z obchodu zimné súpravy, lyžiarske nohavice či kožušiny v celkovej hodnote takmer 89.000 eur. Celá lúpež pritom podľa bezpečnostných záznamov trvala len štyri minúty.

Polícii sa už krátko po nahlásení trestného činu podarilo zistiť, kto za krádežou stojí. V skorých ranných hodinách preto vykonala prehliadky bytových a nebytových priestorov, počas ktorých zaistila odcudzený tovar. Zároveň našli vyšetrovatelia rôzne predmety, ktoré sa používajú pri vlámaniach, ako sú páčidlá, kliešte, kukly alebo vysielačky. "Našlo sa tiež napríklad 105 kusov oceľových hrotov, ktoré používajú páchatelia, keď unikajú z miesta činu v prípade ich prenasledovania," povedal na dnešnom brífingu policajný prezident Tibor Gašpar.

V tomto prípade boli obvinení štyria muži vo veku od 30 do 31 rokov. V súčasnosti im hrozí trest odňatia na tri až desať rokov. Podľa Gašpara však existuje predpoklad, že obvinení sa mohli podieľať aj na vlámaní do ďalších objektov a krádežiach luxusných áut.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies