Polícia po výsluchu prepustila podozrivého z hromadného znásilnenia

NETKY.SK • 29 Máj 2016, 15:19 • 2 min
Polícia po výsluchu prepustila podozrivého z hromadného znásilnenia

RIO DE JANEIRO - Brazílska polícia po výsluchu prepustila ďalšieho z podozrivých z nedávneho hromadného znásilnenia 16-ročného dievčaťa.

slovakia

left justify in out

Páchatelia zverejnili na Twitteri fotografie a videá z útoku na obeť, ktorá padla do bezvedomia.

 

Tento prípad šokoval brazílsku verejnosť, ktorá sa domáha prísnych trestov pre páchateľov. Podľa výpovedí obete ich bolo 33 a boli ozbrojení.

 

Polícia však zatiaľ len pokračuje v identifikácii a pátraní po páchateľoch trestného činu, ktorý sa odohral na chudobnom predmestí Sao José Operario na západe Ria de Janeiro. Začiatok pátrania vo favele sprevádzala prestrelka medzi políciou a miestnymi gangmi. Polícia potom zhabala drogy a zbrane.

 

Zadržaného muža polícia prepustila na slobodu v noci nadnes po výsluchu. Ako dôvod oslobodenia uviedla nedostatok dôkazov. Na slobodu sa dostali v piatok aj iní traja podozriví.

 

Advokát obete žiada o okamžitú výmenu policajného komisára, ktorý sa prípadu venuje, keďže sa jeho mandantky spýtal, "či má vo zvyku zúčastňovať sa na orgiách". Už predtým komisár vyvolal pobúrenie, keď uviedol, že polícia musí zistiť, či obeť bola pri vedomí, či nebola pod vplyvom drog a či sa čin odohral tak, ako ho popisuje. Minister spravodlivosti Alexandre de Morais pritom avizoval prísne tresty pre páchateľov "tohto hrozného zločinu".

 

Na podporu dievčaťa sa v piatok v Riu de Janeiro i v Sao Paule konali demonštrácie, ktorých účastníci mali v rukách plagáty s nápismi: "Moje telo ti nepatrí" či "Páčia sa mi výstrihy, ale to nie je pozvánka na znásilnenie".

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies