Polícia pátra po mužovi, ktorý znásilnil japonskú študentku v Rádžastáne

NETKY.SK • 9 Február 2015, 18:29 • 2 min
Polícia pátra po mužovi, ktorý znásilnil japonskú študentku v Rádžastáne

DŽAJPUR - Polícia v indickom štáte Rádžastán dnes pátrala po mužovi, ktorý znásilnil japonskú študentku počas prehliadky pamiatok v severnej Indii.

slovakia

left justify in out

V inom prípade v severozápadnom štáte Harijána oznámila polícia, že zatkla osem osôb za znásilnenie a vraždu Nepálčanky. Indické úrady sa stále zo všetkých síl snažia bojovať proti chronickému sexuálnemu násiliu na ženách, informovala tlačová agentúra AP.
     

Dvadsaťročnú japonskú študentku napadli v nedeľu a je už druhou Japonkou znásilnenou v Indii za posledné mesiace. Muž sa s ňou spoznal v meste Džajpur v štáte Rádžastán a navrhol jej sprievodcovské služby, ako uviedol hlavný policajný inšpektor.
     

Muž neskôr na motocykli odviezol japonskú turistku do farmárskej dediny pri Džajpure, kde ju pri ceste znásilnil a nechal tak. Dedinčania, ktorí počuli ženu plakať, jej pomohli skontaktovať sa s políciou. Lekárska prehliadka dokázala, že obeť bola znásilnená.
     

Polícia následne začala pátrať po mužovi dvadsiatnikovi a vyjadrila istotu, že "táto osoba, ktorá spáchala znásilnenie, pochádza z Džajpuru". Polícia však ešte musí zistiť konkrétnu totožnosť páchateľa.
     

Séria nedávnych sexuálnych útokov opäť vyvolala hnev verejnosti a zhrozenie nad neschopnosťou Indie zastaviť chronické násilie voči ženám, ktoré neprestalo ani po sprísnení zákonov proti sexuálnym zločinom v roku 2013.
     

Vlani v decembri bola ako rukojemníčka zadržiavaná 22-ročná vedecká výskumníčka z Japonska a gang mužov ju takmer tri týždne znásilňoval v dedine neďaleko budhistického pútnického centra v štáte Bihár. Polícia zatkla v tomto prípade niekoľko podozrivých, medzi ktorými bol aj turistický sprievodca. Ten takisto ponúkol žene svoje služby počas okružnej prehliadky pamiatok. Žene sa podarilo 26. decembra ujsť zo zajatia a dostať sa do východoindického mesta Kalkata.
     

Polícia dnes v súvislosti s iným prípadom oznámila, že zatkla osem ľudí podozrivých zo znásilnenia a vraždy Nepálčanky v severozápadnom štáte Harijána.
     

Nepálčanka (28) bývala u svojej sestry, ale 1. februára zmizla. Jej zmrzačené telo sa našlo o tri dni a pitva dokázala, že jej chýba niekoľko orgánov a že do jej tela bolo vložených viacero predmetov vrátane kameňov, čepelí nožov a palice.
     

Sestra tejto obete sa pripojila k stovkám protestujúcich, ktorí cez víkend zablokovali hlavnú cestu pri metropole Naí Dillí a kritizovali políciu za príliš pomalý postup v prípade.

     

Sestra vyhlásila, že chce, aby vinníkov obesili. "Mráz mi behá po tele, keď myslím na to, čo sa stalo mojej sestre. Chcem pre svoju sestru spravodlivosť," uviedla protestujúca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies