Polícia odhalila ďalší prípad nelegálneho zamestnávania

NETKY.SK • 30 Apríl 2018, 13:52 • 2 min
Polícia odhalila ďalší prípad nelegálneho zamestnávania

BRATISLAVA - Na nelegálne zamestnávanie cudzincov v Banskobystrickom kraji si v uplynulých dňoch posvietili policajti spolu s pracovníkmi inšpektorátu práce.

slovakia

left justify in out

Vo firme v Žiari nad Hronom kontrolovali piatich Srbov. Ako informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, cudzinci síce mali uzatvorenú pracovnú zmluvu so spoločnosťou, ktorá im sprostredkovala zamestnanie v tejto firme, ale nemali udelený prechodný pobyt na účel zamestnania. Policajti ich predviedli na oddelenie, kde im vydali rozhodnutie o administratívnom vyhostení. Dostali aj ročný zákaz vstupu na naše územie aj všetkých členských štátov Európskej únie. Na vycestovanie majú sedem dní.

Podobný prípad sa stal nedávno aj v bratislavskej firme. Sprostredkovateľská firma cudzincom zabezpečila prácu, avšak bez potrebných povolení na pobyt a zamestnanie. Ako upozornila Baloghová, napriek zverejňovaným výsledkom takýchto kontrol sa prípady opakujú a aj z tohto dôvodu budú kontroly pokračovať.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies