Prichádza ďalšie zníženie trvania kolúznej väzby?

NETKY.SK • 30 Máj 2021, 14:37 • 2 min
Prichádza ďalšie zníženie trvania kolúznej väzby?

BRATISLAVA - Vládny kabinet 26. mája odobril zmenu podmienok aj lehoty kolúznej väzby. Novelu Trestného poriadku predložila ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Plánujú ďalšie znižovanie.

slovakia

left justify in out

Lehota trvania kolúznej väzby sa možno ešte zníži z navrhovaných päť mesiacov na tri. Pripustili to predseda parlamentu Boris Kollár a ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Podľa ministerkiných slov to bude závisieť od dohody na veľkej novele Trestného poriadku, ktorú pripravuje. 

 

img

 

Súvisiaci článok: Väzba by sa podľa Borisa Kollára mohla na jeseň opäť upravovať

 

Kollár túto tému spomenul už 26. mája v relácii rádia Expres Braňo Závodský naživo. Povedal, že v súčasnosti ide koalícia kolúznu väzbu znižovať zo sedem na päť mesiacov, na jeseň by však mohla byť skrátená aj na tri mesiace. Upraviť by sa podľa neho mohli aj zvyšné druhy väzby, teda úteková a preventívna.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies