Polícia bvinila 25-ročného Michalovčana pre drogy a zbrane

NETKY.SK • 16 November 2016, 10:53 • 2 min
Polícia bvinila 25-ročného Michalovčana pre drogy a zbrane

HUMENNÉ – Polícia v Humennom obvinila 25-ročného Michalovčana zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi a zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. TASR o tom dnes informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

slovakia

left justify in out

Mladíka zadržali kriminalisti v pondelok (14.11.) popoludní pred jedným z humenských pohostinstiev. Pri následnej domovej prehliadke vydal polícii bielu kryštalickú látku v priehľadnom igelitovom vrecúšku a puzdro od kinofilmu s neznámym obsahom. "Podľa predbežného výsledku kriminalisticko-expertízneho skúmania išlo o metamfetamín o celkovej hmotnosti 41,09 gramou. Z uvedeného množstva by bolo možné pripraviť od 660 do 2643 obvykle jednorazových dávok drogy schopných ovplyvniť psychiku užívateľa," vysvetlila hovorkyňa.

 

Pri domovej prehliadke sa taktiež zistilo, že Maroš u seba v byte bez povolenia a v rozpore so zákonom o zbraniach a strelive držal, prechovával a hromadil náboje rôzneho druhu, malokalibrovku, dlhé i krátke strelné zbrane, nástražno-výbušný systém a iné komponenty zbraní, ako aj väčšie množstvo peňazí pochádzajúce pravdepodobne z predaja drog. "Prípad nedovoleného ozbrojovania bude odovzdaný vecne a miestne príslušnému útvaru Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach," vysvetlila Migaľová.

 

Obvineného muža umiestnili do cely policajného zaistenia a humenský vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie. Ak sa mužovi preukáže vina, hrozí mu trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies