Policajti postrelili v Jeruzaleme palestínskeho útočníka

NETKY.SK • 29 November 2015, 10:45 • 2 min
Policajti postrelili v Jeruzaleme palestínskeho útočníka

JERUZALEM - Príslušníci izraelských bezpečnostných síl postrelili dnes v Jeruzaleme Palestínčana, ktorý predtým nožom zranil policajta.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP.

 

Hovorkyňa izraelskej polície Luba Samriová uviedla, že Palestínčan na policajta zaútočil neďaleko jednej z brán v hradbách jeruzalemského Starého mesta a spôsobil mu ľahké zranenia. Ďalší príslušníci poriadkových síl na útočníka viackrát vystrelili, pričom ho ťažko zranili.

 

Išlo o doposiaľ posledný útok počas dva mesiace trvajúcej vlny násilia, ktorá si od polovice septembra vyžiadala životy 19 Izraelčanov a 95 Palestínčanov. Až 59 z nich sa podľa izraelských predstaviteľov podieľalo na útokoch, väčšinou páchaných bodnými alebo strelnými zbraňami. Ostatní Palestínčania zahynuli pri potýčkach s izraelskými bezpečnostnými silami.

 

Z podnecovania násilia viní Izrael palestínskych lídrov a sociálne siete. Palestínčania naopak tvrdia, že príčinou najnovšej vlny násilia je po rokoch neúspešného mierového úsilia strata nádeje na vytvorenie samostatného palestínskeho štátu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies