Objavili druh korytnačky, ktorá mala byť vyhynutá

NETKY.SK • 27 Január 2021, 13:00 • 2 min
Objavili druh korytnačky, ktorá mala byť vyhynutá

BRATISLAVA - Celý druh má šancu na záchranu.

slovakia

left justify in out

Posledný exemplár korytnačky známej ako kožnatka Swinhoevová sa mal nachádzať v zoologickej záhrade v čínskom meste Suzhou, no bohužiaľ,samček vo veku viac ako 90 rokov zomrel. Mal to byť posledný evidovaný samec tohto druhu. Tesne pred jeho smrťou z neho odborníci dokázali získať genetické materiály, a to pre prípad, že by vo voľnej prírode našli ďalších zástupcov tohto druhu. Ukázalo sa, že mali šťastie.

 

 

V Jazere Dong mo v meste Hanoj sa podarilo spozorovať zaujímavú korytnačku, pri ktorej sa po niekoľkých testoch ukázalo, že ide o samicu kožnatky, ktorá váži 86kg. Vedci a odborníci tak môžu dúfať, že sa im tento extrémne ohrozený druh podarí zachrániť. Plánujú prehľadať veľkú časť jazera Dung mo, kde by mohli nájsť ďalšie exempláre. Taktiež plánujú preskúmať aj ďalšie jazerá v blízkosti tejto lokality. Tieto korytnačky boli na hrane vyhynutia kvôli najväčšiemu predátorovi na svete, kvôli človeku. Kožnatky boli vo veľkom lovené kvôli ich mäsu a vajíčkam.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies