MPRV SR: Slovensko má potenciál posilniť svoju sebestačnosť v bravčovom mäse, patrili sme medzi veľmoci v chove

NETKY.SK • 5 December 2023, 06:55 • 2 min
MPRV SR: Slovensko má potenciál posilniť svoju sebestačnosť v bravčovom mäse,  patrili sme medzi veľmoci v chove

"Na bravčovine záleží," znie titulok v správe ministerstva Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky (MPRV SR).

slovakia

left justify in out

Štátny tajomník Ministerstva pôdohospoarstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky Vladimír Vnuk v zastúpení ministra prijal v pondelok 5. decembra 2023 zástupcov Zväzu chovateľov ošípaných na Slovensku, ktorí združujú malých a stredných chovateľov, uvádza správa ministerstva.

"Spoločne sme sa zhodli na tom, že Slovensko má potenciál posilniť svoju sebestačnosť v bravčovom mäse. V minulosti sme predsa patrili medzi veľmoci v chove ošípaných. Aj preto treba zlepšiť postavenie chovateľov na Slovensku a pomôcť ich vzťahom s bitúnkami, aby ošípané zostávali na našom trhu. Veď vie si niekto predstaviť slovenský stôl bez bravčového mäsa?" uvádza tlačová správa ministerstva.

 

Zväz chovateľov ošípaných na Slovensku je spoločenstvo neuzavretého počtu osôb, založeným za účelom zjednocovať, presadzovať a podporovať záujmy chovateľov ošípaných, s cieľom jeho intenzívnej a efektívnej výroby, má formu družstva, informuje www.zchos.sk.

Družsvo aktuálne vyzvalo oprávnených žiadateľov k predkladaniu žiadostí o poskytnutie štátnej pomoci v roku 2023 a 2024 na podporné opatrenie, dotácia na subvencovanú službu v termíne od 26.10.2023 - do 31.03.2024. Žiadosti je potrebné adresovať na adresu zväzu: Zväz chovateľov ošípaných na Slovensku - družstvo Hlohovecká 2, 951 41 Lužianky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: Stretnutie zástupcov ministerstva a Zväzu chovateľov ošípaných na Slovensku. (MPRV SR)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies