Policajná akadémia nemá ani rok po úplatkárskej kauze rektora

NETKY.SK • 11 Júl 2013, 09:03 • 2 min
Policajná akadémia nemá ani rok po úplatkárskej kauze rektora

BRATISLAVA – Bratislavská policajná akadémia nemá ani rok po prevalení úplatkárskej kauzy vymenovaného rektora. Minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) ešte v apríli oznámil, že do funkcie vybral odborníčku na trestné právo Luciu Kurilovskú. Zatiaľ však návrh na jej vymenovanie prezidentovi Ivanovi Gašparovičovi neposlal.

slovakia

left justify in out

"Stále počítam s pani Kurilovskou. V priebehu leta to chceme mať vyriešené," povedal pre TASR Kaliňák. Rezort vnútra momentálne pripravuje podklady, ktoré pošle prezidentovi. Gašparovičov hovorca Marek Trubač tvrdí, že prezident návrh oficiálne nedostal, a tak sa k nemu nebudú vyjadrovať. Návrh na vymenovanie Kurilovskej už odsúhlasil aj akademický senát policajnej akadémie.

Kurilovská hovorí, že s pokorou príjme akékoľvek rozhodnutie hlavy štátu. "Pán minister stojí za nomináciou mojej osoby, prešla som akademickým senátom policajnej akadémie, neviem, aké sú dôvody, prečo ma pán prezident ešte nevymenoval," povedala.

Bývalého rektora Václava K., ktorého obvinili z korupcie, prezident v júli minulého roka odvolal z funkcie, prepustili ho aj z Policajného zboru. Akadémiu Policajného zboru v súčasnosti vedie poverený rektor Štefan Kočan. 

Minister vnútra začiatkom júla minulého roka informoval, že 29 uchádzačov o štúdium na bratislavskej policajnej akadémii prijali podvodne. Išlo zhruba o štvrtinu prijatých. Kaliňák vtedy informoval, že polícii sa podarilo dokázať úplatok v celkovej sume 5000 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies