Polášek po triumfe v Umagu:"Mali sme šťastie", Mertiňáka mrzí záver -SÚHRN

NETKY.SK • 2 August 2010, 07:48 • 2 min
Polášek po triumfe v Umagu:"Mali sme šťastie", Mertiňáka mrzí záver -SÚHRN

Polášek po triumfe v Umagu:"Mali sme šťastie", Mertiňáka mrzí záver -SÚHRN

slovakia

left justify in out

Slovenský tenista Filip Polášek s Čechom Leošom Friedlom sa stali víťazmi štvorhry na antukovom turnaji ATP v chorvátskom Umagu (dotácia 450.000 eur). Vo finále zdolali ďalší slovensko-český pár obhajcov titulu a nasadené dvojky Michala Mertiňáka s Františkom Čermákom za 1:38 h 6:3 a 7:6 (7).
      Mertiňákovi sa tak nepodarilo vyhrať v Umagu štvrtýkrát za sebou. Polášek naopak pretavil jubilejnú desiatu finálovú účasť v zisk štvrtého deblového titulu na ATP Tour, prvého s Friedlom. V druhom dejstve dokázali v tajbrejku obaja odvrátiť tri setbaly a sami premenili hneď prvý mečbal. Polášek a Friedl zinkasovali spoločnú prémiu 21.650 eur a 250 bodov do rebríčka ATP. Mertiňák s Čermákom si odnášajú šek na 11.360 eur a 150 bodov.
      Polášek si triumf v Umagu cení rovnako ako dva ďalšie antukové tituly z Bastadu (2009) a Gstaadu (2008). "Všetko to boli turnaje rovnakej kategórie, aj keď každý titul je špecifický. Dnešný finálový zápas bol veľmi vyrovnaný. V prvom sete sa nám hneď v úvodnom geme podarilo brejknúť Merťa a vyhrali sme ho relatívne hladko. V druhom dejstve to bol však boj o každú loptičku. Bolo tam veľa zhôd a neuveriteľných výmen, pri ktorých pri nás stáli všetci svätí. V tajbrejku sa nám podarilo so šťastím odvrátiť tri setbaly a napokon triumfovať. Tento titul je pre mňa cenný v tom, že prišiel po sérii nie príliš oslnivých výsledkov. Verím, že mi dodá potrebné sebavedomie. Od prvého kola sme s Leošom hrali výborne, vo štvrťfinále sme hladko zdolali wimbledonských víťazov Melzera s Petzschnerom," povedal pre TASR Polášek, ktorý si dá po turnaji v Umagu niekoľkotýždňovú pauzu. "Mojou prioritou je dobre sa pripraviť na US Open, kde budem určite štartovať s Martinom Dammom. Na Mastersoch v Toronte a Cincinnati sa nedostaneme do hlavnej súťaže. Zvažujeme štart v New Havene, ktorý by mal byť generálkou na US Open."
      Mertiňáka po skončení zápasu mrzelo veľa nepremenených brejkbalov v druhom sete. "Začali sme horšie, hneď na úvod som si prehral podanie. Súperi boli v prvom sete lepší na volejoch i na returnoch. V druhom dejstve sa to vyrovnalo a mali sme tam veľmi veľa brejkbalov, nevyužili sme ich však a tak sa rozhodovalo v tajbrejku. Pri setbaloch sme mali aj trochu smolu, raz nás zastavila páska a raz sme zahrali tesný aut. Finále je dobrým výsledkom, no mrzí nás, že sme neobhájili titul. Atmosféra v hľadisku bola ako už tradične veľmi dobrá, prišlo veľa slovenských a českých fanúšikov. Teraz nás s Frantom čaká šnúra turnajov v zámorí. Postupne sa predstavíme v Toronte, Cinncinati, New Havene a na US Open," povedal pre TASR slovenský Tenista roka 2009.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies