Pokračuje odstraňovanie následkov úniku ropy na rieke Yellowstone

NETKY.SK • 6 Júl 2011, 10:02 • 2 min
Pokračuje odstraňovanie následkov úniku ropy na rieke Yellowstone

Pokračuje odstraňovanie následkov úniku ropy na rieke Yellowstone

slovakia

left justify in out

img

Odborníci aj dnes odstraňovali škody spôsobené únikom vyše 100.000 litrov ropy z prasknutého potrubia v americkom štáte Montana neďaleko národného parku Yellowstone.
      V pondelok bolo na mieste nehody vyše 200 expertov, oznámil ropný koncern ExxonMobil, prevádzkujúci ropovod. Zasahujúce tímy zbierali ropu z vodnej hladiny a odsávali ju z brehov. Na desaťkilometrovom úseku postavili aj plávajúce bariéry.
      Ropa v sobotu unikla z prasknutého potrubia, uloženého pod dnom rieky Yellowstone, iba 50 kilometrov juhozápadne od začiatku územia národného parku. Netečie však smerom k svetoznámemu prírodnému skvostu, ale opačne.
      Podľa údajov koncernu ExxonMobil uniklo 120.000-160.000 litrov ropy. Najprv sa čistili dva úseky s dĺžkou do 18 kilometrov od miesta nešťastia v blízkosti obce Laurel. Očakávajú tu aj odborníkov z medzinárodnej organizácie na ochranu vtáctva.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies