Pokiaľ Juventus nevystúpi z projektu Superligy, hrozí mu koniec v Serii A

NETKY.SK • 11 Máj 2021, 07:37 • 2 min
Pokiaľ Juventus nevystúpi z projektu Superligy, hrozí mu koniec v Serii A

RÍM/TURÍN - V pondelok o tom informoval prezident federácie Gabriele Gravina. Založenie novej súťaže nedávno avizovalo spolu 12 klubov, z toho tri talianske. Inter Miláno a AC Miláno už oficiálne vystúpili z tohto projektu, Juventus však nie.

slovakia

left justify in out

"Pravidlá sú nastavené jasne. Ak bude Juventus súčasťou Superligy v úvode nasledujúcej sezóny, nemôže štartovať v Serie A. Je mi to ľúto najmä kvôli fanúšikom, ale pravidlá sú pravidlá. Musíme ich aplikovať na každého rovnako," povedal Gravina pre neapolské rádio Kiss Kiss.

 

img

 

Španielski giganti majú tiež problém 
Zo spomenutého tucta tímov oficiálne nevystúpili z projektu ani španielske kluby Real Madrid a FC Barcelona. Európska futbalová únia (UEFA) pohrozila týmto klubom, že ich môže vylúčiť z Ligy majstrov, ak oficiálne neopustia uvedenú iniciatívu.

 

Viac sa dočítate v článku Projekt Superliga nevyšiel, no pre zainteresované kluby to bude mať ešte dohru

 

Kluby, ktoré z projektu vystúpili 
Ambíciu vzniku Európskej Superligy tesne po jej ohlásení vzdalo všetkých šesť anglických klubov (FC Arsenal, FC Chelsea, FC Liverpool, Manchester United, Manchester City a Tottenham Hotspur), zo Španielska aj Atlético Madrid a z Talianska AC aj Inter MIláno. Uvedený projekt totiž čelil od začiatku búrke nevôle z mnohých strán vrátane strešných organizácii európskeho a svetového futbalu UEFA a FIFA.

 

img


Spomenuté kluby sa s UEFA dohodli na tom, že budú len súčasťou klubových súťaží pod hlavičkou UEFA a súhlasia s odovzdaním piatich percent ich ziskov v pohárovej Európe v ďalšej sezóne späť na účty UEFA, ktorá ich venuje na rozvoj futbalu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies