Krajniak vysvetlil, prečo táto automobilka prichádza s presunom časti výroby na Slovensko

NETKY.SK • 5 Január 2021, 18:15 • 2 min
Krajniak vysvetlil, prečo táto automobilka prichádza s presunom časti výroby na Slovensko

Šéf rezortu práce vysvetlil, prečo k tomu prichádza práve v tejto náročnej dobe a prečo si vybrali práve krajinu medzi Tatrami a Dunajom.

slovakia

left justify in out

Nominant SME RODINA na poste šéfa rezortu zodpovedného aj za prácu vysvetlil, že vláde sa podarilo zachrániť viac ako pol milióna miest od začiatku krízy. „Vytvorili sme na to projekt Prvá pomoc a jeho rozšírenie Prvá pomoc +. Na udržanie pracovných miest išlo doteraz 767 344 193,41 eur,“ zdôraznil Krajniak.

 

 

Na sociálnej sieti dodal, že toto bez sporov všetci potrebujeme. A preto išli ešte ďalej v tejto pomoci a „vytvorili návrh trvalého mechanizmu pomoci pre prípad podobnej krízy, ako máme dnes“.

 

Po inšpiráciu si vládni a ministerskí predstavitelia išli aj do zahraničia a aj oni u nás zaviedli tzv. „kurzarbeit“, ktorý sme u nás nazvali Fond udržania zamestnanosti.

Milan Krajniak vysvetlil aj spôsob jeho fungovania v prospech ľudí. „V prípade obdobnej krízy pomôže štát 60 %, zamestnávateľ 20 % a zamestnanec tiež 20 %,“ vysvetlil s tým, že zamestnanec vďaka tomu uvidí 80 percent čistého platu.

 

 

Bez peňazí nezostanú ani živnostníci. „Samostatne zárobkovo činné osoby budú mať nárok na príspevok vo výške 60 % svojho vymeriavacieho základu,“ dodal.

 

Nominant vládnej strany na poste ministra práce zdôraznil, že Prvá pomoc + príde do konca roka. „Aktuálne sme návrh Fondu udržania zamestnanosti poslali na pripomienkové konanie. Fungovať by mal od budúceho roka, takže pre všetky podobné budúce krízy už budeme mať k dispozícii svetovo osvedčený nástroj pomoci,“ zdôraznil.

 

Minister je presvedčený, že aj to bol dôvod, prečo sa Volkswagen rozhodol pre  nás. Práve spomenutý projekt totiž podľa Krajniaka „zabezpečil stabilitu pracovného trhu“. V praxi sa tak podľa neho ukazuje, že nielen sa zachránia pracovné miesta, ale môžu tak byť vytvorené aj nové.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies