Babička bojuje proti bláznivým vodičom s fénom v ruke

NETKY.SK • 17 September 2019, 18:8 • 2 min
Babička bojuje proti bláznivým vodičom s fénom v ruke

Čo robiť, keď dopravné značenie nepomáha? Vziať do ruky fén a sadnúť si ku krajnici. Aspoň podľa pani Patti Baumgartnerovej z amerického mestečka Polson v štáte Montana.

slovakia

left justify in out

Tá kvôli obavám o bezpečnosť svojich vnúčat a ďalších detí umravňuje neporiadnych šoférov, a dokonca si vyslúžila ocenenie od miestnej polície.

 

Baumgartnerová je spokojnou babičkou a rada berie svoje vnúčatá na prechádzky. V okolí jej domu sa však čo chvíľu preženie auto vo vysokej rýchlosti.

 

V snahe umravniť vodiča si tak žena sadla do kresla pri krajnici, do ruky si vzala fén a napodobňovala meranie rýchlosti.

 

 

Úsmevný kúsok Baumgartnerovej vyfotil jej syn Tim a fotografiu následne zdieľal na sociálnej sieti. Snímka sa dostala aj na policajné oddelenie, ktoré sa rozhodlo reagovať.

 

Dostala klobúk a odznak

 

"Máme tu s rýchlosťou problém a myslím, že je fajn, že sa nám miestni obyvatelia pokúšajú pomôcť aj za využitie kreatívnych riešení," hovorí strážnik Noah Pesola, ktorý žene udelil titul čestného strážnika.

 

"Nie je to oficiálny titul, ale neviem, čo iného by sme mohli urobiť. Snaží sa pomáhať svojmu okoliu a chrániť deti, tak sme jej aspoň odovzdali policajný klobúk a odznak, aby vyzerala dôveryhodnejšie," dodáva Pesola.

 

Hoci nie je jasné, či vodiči naozaj na ženu pri krajnici reagujú a spomaľujú, seniorka chce v "meraní rýchlosti" pokračovať.

 

"Minimálne budem vytvárať povedomie o tom, že s týmto problémom musíme zápasiť," dodáva babička s fénom v ruke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona